• ÉTKEZÉS UTÁNI HASGÖRCS, HASMENÉS

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Plósz János dr.Úr! Én is sárospataki születésű vagyok és a gimnázium befejezéséig otthon laktam.Szüleimnek volt egy Plósz Márta néni ismerőse. Ezen bevezető után írom a problémámat. A főétkezések után gyakran van hasgörcsöm és van mikor hasmenésem is.Ezek többnyire a főtt ebéd elfogyasztása után fordulnak elő, reggeli és hideg vacsorakor nem.1 hete szedek probiotikumot is. Allergia jellegű tüneteim is voltak.Ajak és arc dagadás, csalánkiütés mindkét karon, felsőtesten, amik 2 órán belül elmúltak. Emiatt csináltattam allergia nutritiv 40 tesztet. Itt az eredményben kijött a tehéntej 0,40KU/L, béta laktoglobulin 0,43,kiwi 0,89 és fokhagyma 2,66. Azóta próbáltam lecsökkenteni ezeket az élelmiszereket. Évek óta szedek vérnyomás csökkentő tablettákat. Az utóbbi időben voltak magas kiugrások is máskor pedig magas pulzusszàm,198,206 is. Mióta az allergia teszten kijött dolgokat lecsökkententettem a vérnyomásom 140 alatt van. Sajnos nem tudom ,hogy ezek az allergia értékek mit jelentenek, még orvoshoz nem fordultam emiatt. Teljesen el kell hagynom ezeket az élelmiszereket? Lehet ettől a hasmenéses panaszom? Mit tanácsol? Üdvözlettel: Molnár Ferencné

        Dr. Plósz János válasza a allergia témában

        IgE antitesteket kimutató teszt jelezhet ételallergiát, ez esetben a kimutatott élelmiszerek kerülése javasolt (az arcduzzanat és a csalánkiütés szintén allerigás jel). Az allergiás reakció járhat magasabb pulzusszámmal, de a vérnyomást nem emeli. Az, hogy a nagyobb mennyiségű, meleg étel provokálja a panaszokat, irritabilis bél szindróma jele lehet. Ezen a probiotikum pár hetes használata, a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása, Dicetel vagy Meteospazmyl tabl. panaszvezérelt használata segíthet.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2018. február 06., 15:46; Megválaszolva: 2018. február 06., 18:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: