• Gyomorégés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Pár éve vannak refluxos panaszaim. Nem túl komolyak, inkább csak az esetleges hétvégi tivornya után szoktam jobban érezni. Így eddig nem is fordultam vele orvoshoz. Épp egy ilyen csendesebb időszak volt mostanában. Péntek délután, hogy feldobjam kicsit a szexuális együttlétet, kipróbáltam a Viagrát. Tényleg jó gyógyszer, mintha 20 évvel fiatalabb lettem volna. A gondok ezután kezdődtek. A gyógyszer beszedése után egy jó órával kezdett el égni a gyomorszáj környéke. Ahogy jött az este, egyre kínzóbban. 21 óra körül már többször hánynom is kellett. Egész sötétbarna volt a színe. A reggeli székletem pedig szurokfekete. Gyanítom volt egy kis vérzés. A kérdésem az lenne, hogy okozhatta e a Viagra ezt a heves rohamot, vagy csak szerencsétlen egybe esés? Mert van még a levélen 3 szem gyógyszer amit jobb ha kidobok? Egyéb mellékhatás némi arcpír volt. A vérnyomásom 135 körüli. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        A Viagra simaizom-ellazító hatású, így a reflux létrejöttét provokálhatja, de a vérzést nem írnám annak a számlájára. Érdemes lenne egy gyomortükrözést elvégeztetni és ha nincs semmi komolyabb, a tabletta továbbra is használható (esetleg panaszvezérelten savcsökkentő is segíthet).

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. november 27., 19:03; Megválaszolva: 2017. november 28., 15:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...