• Menstruáció megszüntetése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg a Taisa nevű fogamzásgátlót szedem ahogy kell, 3 hétig, aztán egy hét szünetet tartok. Az lenne a kérdésem, hogy ha nem tartanék szünetet, akkor lenne-e valamilyen negatív következménye az egészségemre? A múltkor volt egy alkalommal, hogy két levéllel szedtem be egymás után szünet nélkül, mert az egyik szemet kicsit később vettem be, és a tájékoztató ezt a megoldást javasolta. Így nem is volt vérzésem 6 hétig. Ha ezt hosszabb távon csinálnám, mondjuk félévig, és csak akkor tartanék szünetet, akkor lenne valamilyen káros hatása? És ha csak negyedévig csinálnám? Ha ennél a gyógyszernél nem ajánlott, van-e másik, amelyiknél kevésbé problémás? 32 éves vagyok, nem akarok szülni (legalábbis belátható időn belül biztos nem), és ha nem járna súlyos következményekkel, szeretném a menstruációk számát csökkenteni, a gyógyszerszünetek kiiktatásával. Ezen kívül van-e esetleg valamilyen egyéb megoldás, mit javasolna helyette? Köszönöm válaszát, Tisztelettel: Adrienn

        Dr. Szalóczy Péter válasza a menstruáció témában

        Tisztelet Adrienn. Igen, vannak korszerű, három hónapos folyamatossággal is szedhető gyógyszerek, írassa fel nőgyógyásznál, de a "belátható időn belüli" szülés hátráltatást gondolja meg jól, jó volna az átlagos, optimális biológiai korban szülni, melyből lassan kifelé halad.


        Kérdés: 2017. október 08., 18:25; Megválaszolva: 2017. október 09., 15:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: