• Reflux özofágitisz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 2016.júniusban refluxot diagnosztizáltak gyomortükrözéssel. Azóta sok fajta gyógyszert kaptam ( Noacid, Quamatel, Emozul, Pantoprazol, Rabyprex, Domperidon).Ezekből mindig 2*40 mg-t szedtem. Úgy érzem semmit sem használnak. Legutoljára Pantoprazolt szedtem 2*40 mg-t és még Quamatel 40 mg-t este, de úgy éreztem, hogy a Pantoprazoltól fáj a hasam.Most jelenleg 3*40 mg Quamatelt szedek.Bal oldalon érzem a hasamat fájdogálni,de nem úgy, mint mikor a Pantoprazolt szedtem. A kérdésem az lenne, hogy szedjek-e még valamit, mert még a gyomrom is szokott fájni és a hasam is. Voltam irrigoscopián márciusban és az eredmény negatív lett. A szüleim 1,5 év alatt meghaltak, amit még mindig nem bírok feldolgozni és azóta vannak ezek a tüneteim. Ez is befolyásolhatja én úgy gondolom, mert azelőtt semmi bajom nem volt. A múlt héten voltam vérvételen és UH-n. Az UH negatív lett, a vérben a haematokrit szám a határértéken van. A vizeletemben pedig baktériumot találtak, amire a háziorvos Cifran-t írt. Okozhatja-e a haematokrit szám határértékét a sok protonpumpa-gátló? Mit szedjek még ezenkívül, mert úgy érzem semmi sem használ,csak a hasam fáj tőlük. Vagy inkább fordulja pszichológushoz? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Gyöngyi

        Dr. Plósz János válasza a reflux témában

        A gyógyszerek hatástalansága a szervi eredet ellen szól, a pszichológus felkeresése jó megoldásnak tűnik. E mellett érdemes gyakran, rendszeresen, nyugodtan étkezni, egyszerre keveset enni, és mozogni rendszeresen, intenzíven.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. október 08., 12:55; Megválaszolva: 2017. október 08., 17:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó