• Nem sikerül teherbe esnem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Úr! Párommal gyermeket szeretnénk.Már lassan 2 éve próbálkozunk,de sajnos sikertelenül.35 éves múltam még nincs gyermekem.Ciklusaim szabályosak.Az elmúlt években 2 LEEP műtétem volt HPV 16 miatt.Szerencsére azóta 2 citológiai vizsgálatom is negatív.Hormonvizsgálatom eredményei: 3.napi: TSH: 2,630 mIU/L (0,400-4500) FSH: 8,8 IU/L (2,8-11,3) LH: 4,2 IU/L (0,5-12,0) Prolactin: 295,0 mIU/L (40,0-530,0) Ösztradiol: 261,0 pmol/L (0,0-587,0) Tesztoszteron: 1,32 nmol/L (0,70-2,70) DHEA-S: 4,07 umol/L (0,95-11,60) SHBG: 78,6 nmol/L (18,0-114,0) AMH: 2,24 ng/ml (1,00-12,60) Androsztend: 7,7 nmol/L (1,0-11,5) 21.napi:Prolactin: 672,0 mIU/L (40,0-530,0) Ösztradiol: 675,0 pmol/L (101-905) Progeszteron: 52,20 nmol/L (3-68) A 21.napi emelkedett prolactin szintre orvosom 0,5 szem Bromocriptin szedését javasolta.Az egy évvel ezelőtt vizsgált 21.napi prolactin szintem szintén a felső határon volt.PRL:30,13 ug/L (3,4-29,9)Ekkor nem mondták,hogy nem jó az érték. Párom andrológiai és spermium vizsgálata is rendben van.Bár számszerű adatokat nem kaptunk,csak annyi van a papíron feltüntetve,hogy Normozoospermia. PCT vizsgálatunk is rendben volt.A következő menszesz után az átjárhatósági vizsgálat(HyCoSy) is meg fog történni.Tavaly vizsgált TSh értékem miatt (a felső határon volt)0,25 L-Thyroxint szedek.A többi értékeim (T3,T4, anti TPO) jók. A kérdésem az lenne,hogy Ön szerint is mindenképp indokolt a Bromocriptin szedése akkor is ha a 3.napi PRL érték jó? Csak gyógyszeresen lehet csökkenteni?Lehet,hogy emiatt nem sikerül teherbe esnem?Ön szerint milyen vizsgálatokra lenne még szükség?Mit javasolna? Előre is köszönöm válaszát és segítségét. Köszönettel:Ágnes

        Dr. Tekse István válasza a prolaktin témában

        Kedves Ágnes! Amennyiben a Hycosy vizsgálat rendben lesz, úgy a párjának HBA-tesztet javasolnék. A kissé emelkedett prolactin miatt elsősorban a labornak kellene megnéznie mennyi a prolaktinból az aktív prolaktin és ez alapján dönteni ( egyébként ez Önnek nem áll a tehesség útjába ). Mastodynon cseppel is lehetne próbálkozni. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Tekse István

        Kérdés: 2017. szeptember 22., 21:54; Megválaszolva: 2017. szeptember 25., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Nora! Ma segitenem kellett tolatas kozben egy ismerosomnek figyelni hatul az autot. Persze nem kozvetlenul az auto mogott alltam, hanem messzebb, de a kipufogocsovel egy vonalban. Az eset szabadteren tortent. A kerdesem az lenne, hogy bajom lesz-e a...
        Tisztelt Dr.Plósz János doktor Úr! 2006-2008-ig tartott a kivizsgálásom Miskolcon . 2008-ban megállapították ,hogy genetikai PBC-m van. Ursofalkot szedem azóta, Most 1-2 hónapja érzem,hogy nagyon nehezen emésztek ,gyakrabban fáj a gyomrom ....
        Jo napot! Kovetkezo dolog erdekelne: Ovszerben mennyi ideig eletkepesek a spermiumok??? Koszonom Valaszat!
        Tisztelt Doktor Úr! Tavaly októberben perforált a vakbelem 13 óra várakozás után megműtöttek,1 cm-ert ki is kellett venni a belemből,de azóta ezzel nincs nagyobb panaszom. Az ultrahangot csináltak a következő érdekelne: A máj kissé nagyobb...
        Tisztelt Dokktor Úr! Tudna abban Nekem segíteni, hogy az Interneten pár helyen olvasható Mirena spirál negatív pszichiátriai mellékhatásainak mennyi a valóságtartalma? Most szeretném felrakatni és kicsit megijedtem. Köszönettel: Izabella
        Tisztelt Doktor Úr! A múltkor már segítségemre volt abban, hogy az alábbi eredményem Hepatitis B vírus elleni oltottságot jelent: HbsAg negatív anti - HBs pozitív anti - HBc negatív Vélemény: A mintában HBV surface antigén specifikus...
        Tisztelt Doktornő! A minap voltam vérvételen és szeretném kikérni a véleményét,mert sok eredményem határon van.Kell ezekkel az értékekkel foglalkoznom vagy Nem?Ezidáig mindig tökéletes volt a vérképem.Ezek az adatok nem utalnak leukemiara...
        Tisztelt Doktor Úr! Lassan három éve próbálkozunk babával sikertelenül.36-éves vagyok,még nincs gyermekem,nem volt vetélésem.Ciklusaim szabályosak,28 naposak. Vizsgálatok során semmi problémát nem találtak egyikőnknél sem, ezért az orvos...
        Tisztelt Doktor Úr! Nemrég erős alhasi görcsökkel vérzés jelentkezett és a vérzéssel nagy szövetgubó távozott,amiben voltak valamik. A nőgyógyászom azt mondta vizsgálatot követően, hogy spontán vetélésem volt. Azt mondta nem igényel...
        Tisztelt Doktornő/úr! 25 éves vagyok, 180/75 kg izmos,heti 5x sportolok. Reggelente mérem a cukorszintemet ami éhgyomorra 5-6.5 között. Étkezés után egy órával 7-9 között. Majd rá egy óra múlva 6-7 között szokott lenni. Mértem úgy is...