• Nem sikerül teherbe esnem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Úr! Párommal gyermeket szeretnénk.Már lassan 2 éve próbálkozunk,de sajnos sikertelenül.35 éves múltam még nincs gyermekem.Ciklusaim szabályosak.Az elmúlt években 2 LEEP műtétem volt HPV 16 miatt.Szerencsére azóta 2 citológiai vizsgálatom is negatív.Hormonvizsgálatom eredményei: 3.napi: TSH: 2,630 mIU/L (0,400-4500) FSH: 8,8 IU/L (2,8-11,3) LH: 4,2 IU/L (0,5-12,0) Prolactin: 295,0 mIU/L (40,0-530,0) Ösztradiol: 261,0 pmol/L (0,0-587,0) Tesztoszteron: 1,32 nmol/L (0,70-2,70) DHEA-S: 4,07 umol/L (0,95-11,60) SHBG: 78,6 nmol/L (18,0-114,0) AMH: 2,24 ng/ml (1,00-12,60) Androsztend: 7,7 nmol/L (1,0-11,5) 21.napi:Prolactin: 672,0 mIU/L (40,0-530,0) Ösztradiol: 675,0 pmol/L (101-905) Progeszteron: 52,20 nmol/L (3-68) A 21.napi emelkedett prolactin szintre orvosom 0,5 szem Bromocriptin szedését javasolta.Az egy évvel ezelőtt vizsgált 21.napi prolactin szintem szintén a felső határon volt.PRL:30,13 ug/L (3,4-29,9)Ekkor nem mondták,hogy nem jó az érték. Párom andrológiai és spermium vizsgálata is rendben van.Bár számszerű adatokat nem kaptunk,csak annyi van a papíron feltüntetve,hogy Normozoospermia. PCT vizsgálatunk is rendben volt.A következő menszesz után az átjárhatósági vizsgálat(HyCoSy) is meg fog történni.Tavaly vizsgált TSh értékem miatt (a felső határon volt)0,25 L-Thyroxint szedek.A többi értékeim (T3,T4, anti TPO) jók. A kérdésem az lenne,hogy Ön szerint is mindenképp indokolt a Bromocriptin szedése akkor is ha a 3.napi PRL érték jó? Csak gyógyszeresen lehet csökkenteni?Lehet,hogy emiatt nem sikerül teherbe esnem?Ön szerint milyen vizsgálatokra lenne még szükség?Mit javasolna? Előre is köszönöm válaszát és segítségét. Köszönettel:Ágnes

        Dr. Tekse István válasza a prolaktin témában

        Kedves Ágnes! Amennyiben a Hycosy vizsgálat rendben lesz, úgy a párjának HBA-tesztet javasolnék. A kissé emelkedett prolactin miatt elsősorban a labornak kellene megnéznie mennyi a prolaktinból az aktív prolaktin és ez alapján dönteni ( egyébként ez Önnek nem áll a tehesség útjába ). Mastodynon cseppel is lehetne próbálkozni. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Tekse István

        Kérdés: 2017. szeptember 22., 21:54; Megválaszolva: 2017. szeptember 25., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Két napja szedem a Savulin nevű tablettát, mert a felfázásom nem múlt el a Morual nevű készítménytől és hurutosan is igen erősen köhögni kezdtem. Fehér és zöld köpet is jelentkezett. A Savulin-t a Morual után 3 nappal...
        Kedves Doktornő! A problémám a következő volna: viszonylag kis mennyiségű alkohol (egy kupica pálinka és egy pohár bor) hatására másnapra nazális lesz a hangom. Mintha valami eldugulna a fejemben. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez Ön...
        Tisztelt Szakértő 2017. 08.17. én kerültem kórházba nyelőcső varix vérzéssel, amit elláttak, 7db gyűrű felhelyezésével. Utána néhány héttel befeküdtem a kórházba, ahol végstádiumú májchirrosist állapítottak meg (fibroscan...
        Tisztelt Doktor úr/nő! A problémám elég összetett. Kezdődött úgy, hogy fájt a kezem- kézfejem, illetve ujjaim. Majd folytatódott az egész karomra kiterjedve. Illetve fájt a hátam is. Mindez csak a bal oldalon. Azóta ezek megszűntek, nem...
        Tisztelt Doktor úr! Nagyjából 2 éve vannak jelen az alábbi panaszaim: Ha pl megnyomom a hasam (köldököm körül), az alhasam, illetve így egész végig a hasam, akkor érzek egy enyhe, kellemetlen, leginkább tompa érzést. Ez állandóan jelen...
        Kedves Doktor Úr! Az lenne a gondom, hogy kb-egy hónapja torok fájással és rossz közérzettel mentem orvoshoz. Kaptam antibiotikumot, de nem javult, majd a nyelvemen hólyagok jelentek meg amire ecsetelőt kaptam.Sokkal jobb nem lett, majd a...
        Tisztelt Doktornő! Jobb oldalt fejemben tompa zsibbadós érzés fog el naponta, az érzés elmúlik, majd később újra érzem. Bal oldalt a halántékomnál lüktet, már-már pattog az ér a fejemben. Ezekkel egy időben furcsa, nehezen leírható...
        TISZTELT DOKTOR UR! ÉDESANYÁM MIATT IROK ÖNNEK NAGYON KEMÉNY HASI FÁJDALMAI VANNAK.AGASZTRÓN IBS T ÁLLAPITOTTAK MEG.HASMENÉS NÉLKÜL ENNEK MÁR TÖBB MINT FÉLÉVE. MÁR JÓ IDEJE PEDIG HASI RÁNGÁSA VAN OLYAN MINT ACSUKLÁS CSAK HANGTALAN ÉS AZ...
        Kedves Webbeteg! Gábor vagyok, 19 éves. Már 4 éve rendszeresen járok edzőterembe, súlyzós edzést végzek. Ez mellett, hetente 1 vagy 2 alkalommal végzek kardiovaszkularis mozgást is. Az utóbbi másfél hónapban jelentkezett nálam, hogy alacsony...
        Kedves Doktor Úr! 2017 év elején tervezett kalória számlálásos (napi 1100 kcal) fogyókúrába kezdtem. Hogy ennek köszönhetően, vagy az alkalmankénti hashajtó következményének köszönhetően- nem tudom-, de sikerült egy akut súlyos...