• Fájdalom a máj területén

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A nevem Sváb Alex, egy 16 éves tinédzser. Pár napja, a májam területén egy fájdalmat érzek, leginkább erős mozgás közben. Sétálás esetén, könnyebb munkavégzés esetén nem jelentkezik a fájdalom, csak nehéz munka végzés esetén, és hirtelen mozdulatok esetén. Vérvételen két hete jártam, minden érték megfelelő volt, egy eltérés nem jelentkezett. A fájdalom hétfő este (09.17.) jelentkezett, amikor épp a számítógép előtt töltöttem a szabadidőmet. Cukorbeteg nem vagyok, és nincs semmilyen fajta betegségem, nem szedek gyógyszereket se. Kaptam tanácsokat ismerősöktől, de a székletnél sincs semmilyen elváltozás. Hasmenésem sincs. Májfunkció vizsgálaton is jártam négy héttel ezelőtt, és az se mutatott semmilyen fajta elváltozást, ezért nem értem, hogy miért a máj környékén jelentkezik ez a fájdalom. A fájdalom nem idegesítő egyébként, és nem is jelentkezik sokszor, ténylegesen csak nagyon erős munkavégzés esetén, és hirtelen mozdulatok esetén. Köszönöm válaszát előre is!

        Dr. Plósz János válasza a májtáji fájdalom témában

        Leírása alapján a fájdalmat nem a máj eltérése okozza (a májban nincsenek fájdalomérző idegvégződések, csak a máj tokja feszülhet és okozhat panaszt). A mozgásra, terhelésre jelentkező fájdalom valószínűleg mozgásszervi eredetű, a bordaközi izmok vagy a rekeszizom húzódása, sérülése okozhatja. Javaslom, kerülje néhány hétig a nagyobb terhelést.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. szeptember 19., 23:04; Megválaszolva: 2017. szeptember 20., 11:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        19.heti terhességi UH placenta érettsége 1. Kell aggódnom?