• Áttetsző erek a testen.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.úr/nő! Kb 2 hete figyelmes lettem arra hogy a tenyeremen teljes mértékben átrajzolódnak a lila-kék erek.Utána észre vettem a mellemen a hasamon és a lábamon is a jelenséget.Nagyon aggaszt a dolog hiszen elotte nem igy nezett ki.Nyirokcsomó, kéz és lábfej fájdalom, érzékenység,zsibbadás miatt jelenleg szerológiai vizsgálat folyik.Erős szívdobogás érzésem és magas pulzusszámom van elég sűrűn.Bár ez már az aggodalomtól is lehet.Mi okozhatja ezt a fajta bőr elváltozást?A tüneteknek lehet köze egymáshoz?

        Dr. Szanyi Andrea válasza a erek témában

        Kedves Kérdező! Látatlanban nehéz véleményt mondani. A leírt panaszok, illetve folyamatban levő vizsgálatok sajnos semmilyen konkrétumot nem tartalmaznak, így nehéz az összefüggés lehetőségéről bármilyen állásfoglalást mondanom. Az érrajzolat hátterében állhat alkati elváltozás, esetleg vénás értágulat, összefügghetnek a szív- és keringési tüneteivel, izgatottságától, inkább következménynek mint önálló elváltozásnak tűnik. Javaslom, keresse fel kezelőorvosát a problémával.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2017. szeptember 04., 17:56; Megválaszolva: 2017. szeptember 11., 20:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: