• Gyomor erosio

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Egy hónappal ezelőtt gyomor problémáim miatt gasztroenterológushoz fordultam, aki gyomortükrözést csinált nálam. A vizsgálat során a nyálkahártyán a pyloru előtt a kisgörbületi konturon egy mélyebb erosiot talált, melyre 2x40mg Pantoprazol Sandoz-t és 4x1 Ventert javasolt, illetve diétát. Az elmúlt egy hónapban tartottam magam az előírtakhoz, de sajnos a tüneteim még midig megvannak. A diétát úgy tartottam, hogy mellőztem a káros szenvedélyeket, illetve nem ettem túl fűszeres és túl erős ételeket, egyébként pedig igyekeztem változatosan étkezni. A kérdésem, hogy előfordulhat-e olyan, hogy a terápia ellenére nem gyógyul be a nyálkahártya és hosszabb idő kell neki? Illetve kérem segítsen nekem abban, hogy mennyire drasztikus diétát kell ahhoz tartani, hogy ez a problémám meggyógyuljon? Ha szedem a gyógyszereket, de van némi stressz, akkor van-e remény a javulásra, vagy tovább rontom a helyzetet? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a erosio témában

        Az erosionak ezen gyógyszeres terápia mellett már meg kellett gyógyulnia. Drasztikus diétára nincs szükség. A stressz sajnos bizonyosan ront a panaszokon. Ha egy hónap alatt érdemileg nem változott az állapot, érdemes tovább vizsgálódni, más okot keresni a tünetek mögött.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. szeptember 01., 14:25; Megválaszolva: 2017. szeptember 06., 20:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: