• Nem jön össze a baba

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! A problémánk az lenne, hogy már egy éve próbálkozunk és nem sikerül teherbeesnem. Egy kislányunk van, aki 2.5 éves. Előző terhességem teljesen problémamentes volt, a szülés természetes úton zajlott, komplikáció nélkül. Ő egyébként első próbálkozásunkra, 1 hónap alatt megfogant. Voltam már a nőgyógyászomnál, aki a vizsgálat (fizikális + UH) semmilyen problémát nem talált nálam. Azt mondta várjunk türelmesen. De szerintem valami állhat a háttérben, ha egy éve már nem sikerül. A ciklusom 25-29 nap között mozog, rendszeres. Elmentem endokrinológushoz, aki írt fel nekem Letrox tablettát a 3.86-os TSH értékem miatt. Ez azóta lement 1.5-re. De semmilyen más vizsgálatot nem javasolt egyelőre. Az igazság az, hogy nem szeretnénk még hónapokat várni, hiszen egy éve próbálkozunk már, 35 éves leszek a jövő hónapban, és nem szerettünk volna nagy korkülönbséget a két gyerkőc között. Nemrég elmentem magamtól egy PCOS + IR kivizsgálásra, ennek az eredményét szeretném ha megnézné nekem (csatoltan küldöm) és tanácsot adna, hogy Ön szerint mi lehet a baj a lelet alapján, illetve, hogy hova fordulhatnék, ahol komolyan foglalkoznak a problémánkkal. (Két dokumentumot nem tudtam csatolni, ezért a progeszteron értéket ide írom: 3,39, a többi a csatolmányban van) Válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: Szép-Jakubovics Viktória

        Dr. Tekse István válasza a Nem jön össze a baba témában

        Kedves Kérdező! Az elküldött laborban érdemi eltérés nem látható ( vasat érdemes lenne szedni ). Gondolom ez az FSH, LH , ösztrogén érték ciklus közepe táján lett levéve. A leírt - 3,3 - progeszteron szintje alapján ellenőrizni kellene, hogy ovulál-e megfelelően. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu


        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Tekse István

        Kérdés: 2017. augusztus 31., 10:56; Megválaszolva: 2017. szeptember 04., 15:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: