• Éjszakai izzadás és PMS tünetek normális a fogamzásgátló szedése alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Pétervári László Főorvos úr! 3 napja kezdtem el használni a Nuvaring hüvelygyűrűt, nem kifejezettem fogamzásgátló céllal, hanem az endometriózis tüneteinek visszaszorìtása céljából. A menstruációm 7. azaz utolsó napján tettem fel a gyűrűt. A használat utáni 2. napon, azaz tegnap óta erős PMS szerű tüneteim vannak. Mellfeszülés, éjszakai erős izzadás, izomfájdalmak, petefészek fájdalom, hasfájás, hasmenés. Pont olyan tünetek, mint menstruáció elött 3-4 nappal. Létezik, hogy bár most múlt el, a gyűrűtől újra megjön a menzeszem? Okozhat PMS tünezeket? Ön szerint mi lenne a megoldás, használjam tovább, hátha megszűnnek ezek a mellékhatások vagy érdemes lenne másik készìtményre váltani? Válaszát előre köszönöm

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        A hüvelygyűrűt már menstruáció első napján tanácsos lett volna felhelyezni. A 7.napra már az ösztrogén hormon szintje emelkedett lehet,ez okozza a leírt tüneteket.A menstruációs ciklus alatt két-három hónapig lehetséges a hüvelygyűrű melletti vérezgetés. A továbbiakban előírás szerint alkalmazza hüvelygyűrűt,használat mellett vérzés esetén gyógyszeres kezelés jön szóba.Ekkor keressen fel nőgyógyász szakorvost.


        Kérdés: 2017. augusztus 27., 08:06; Megválaszolva: 2017. augusztus 27., 21:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: