• agyhártyagyulladás herpesztől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr! Két hete kánikulában dolgoztam és az izzadság többször belefolyt a szemembe az arcomról, egy ideje felváltva herpeszes a homlokom, az orrom kívül belül, hajas fejbőr, az arcomon is előfordul gyakran. Naponta jön ki újabb, nemi herpeszem is van. HSV1-es vírusom van, acyclovírt szedek rá alapból 2*400 mg-ot. Kérdésem: szemen keresztül kaphattam e agyhártyagyulladást ettől? Három nappal a munka után kis gyomorémelygésem volt, és azóta kicsit fáj a fejem, főleg fejtető hátsó részén, azóta napi 4*400 mg-ot szedek, lázam nincs, szemem kicsit talán káprázik. A fejfájást esetleg klímára tudnám még ráfogni, ha csak pár napig tartana. Laboreredményem: IgA:0,53, IgG:6,84, IgM:0,50. Immunológián két hónap múlva van időpontom. Házi orvos elbagatellizálja a dolgot hozzá hiába megyek. Nem tudom mennyire könnyen pusztul el ez a vírus, tényleg fertőtleníteni kell a törölközőket/ruhákat használat után? Meddig fertőzőképes valaminek a felületén? Uszodába soha többet nem mehetek mert veszélyes vagyok másokra? Köszönöm.

        Dr. Pék Tamás válasza a herpesz témában

        Kedves Kérdező! A bőrre lokalizálódó (cután) herpesz, amivel küszködik, ép immunitású embernél nem okoz egyéb problémát, csak kellemetlenséget, hogy viszket és ég a bőr. Akkor sem ha gyakran recidivál, olyankor lehet értelme antivirális kezelésnek. A betegség addig fertőz amíg van nem pörkös bőrjelenség (hólyagos, nedvedző) ilyenkor kontakt úton terjed, levegőben ilyenkor sem. Uszodába is mehet, amikor nincs rajta aktív kiütés. Tárgyak közvetítésével nem terjed.


        Kérdés: 2017. augusztus 17., 16:27; Megválaszolva: 2017. augusztus 18., 16:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: