• Fáj a gyomrom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!Nagyon kérem segítsen!11 éve van refluxom ami sokszor egész enyhe diétával és sav lekötővel kezelhető de gyakran van epés refluxom is ezt már neheze tűröm és nem segítenek a sav lekötők sem.2006,2011,2013-ban voltam gyomor tükrözésen aminek az eredménye negatív.A gyakori gyomor fájás,gombóc érzés a nyelőcsőben,nyelőcső fájdalom miatt 2016-ban gyomor tükrözésem volt aminek az eredménye:cardia nyitott,a nyh.gyomorszerte mérs.sorvadt,gyulladás mentes.Vélemény:gastritis chr.atr.incip.A tükrözés után a doktor úr azt mondta hagyjam abba az összes sav lekötők szedését.Először nem is fogtam fel igazán és otthon gondolkodtam el hogy akkor hogyan kezeljem az erős refluxomat.Voltam vissza a rendelésén de azt mondta hogy nem szedhetek sav lekötőket mert a gyomornál valamilyen rákos betegség alakulhat ki.De még mindig nem értem most mi lesz velem.Hogyan kezeljem a refluxot így.Miért nem hívnak vissza az ilyen gyomrot nem kellene ellenőrizni évente?Gyakran fáj a bal bordaívnél olyan mintha a gyomorból beszorulna egy kis rész a borda alá,szinte álandóan fáj a hátam.Szövettant nem vettek.Mitől lett ilyen a gyomrom úgy érzem a félelemtöl teljesen idegileg kikészülök.Eddig szedett sav lekötők:rabiprex 2x20mg,motílium alkalmanként,venter ,egyébb gyógyszreim,letrox,meteprolol.Van egy 7.4mm epekövem amivel3éve küszködöm és csak most vették észre 4 hónapja,félek műtetni,milesz ha epés savam lesz és nem szedhetek sav lekötőket.Nagyon kérem segítsen ,komoly a baj vagy nem kell ennyire aggódnom.Milyen vizsgálatokat javasol még?Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a reflux+epekövesség témában

        Ha az epekövesség panaszt okoz, akkor azt érdemes megoperáltatni. Ha igazolhatóan savas-epés reflux is jelen van, ennek a műtéti megoldása is szóba jöhet, akár egy műtét keretén belül (sikeres műtét után jó eséllyel nem is lenne szükség gyógyszeres terápiára). A nyálkahártya-sorvadást érdemes szövettanilag is alátámasztani, ennek függvényében tervezni az ellenőrző vizsgálatokat.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. augusztus 14., 21:25; Megválaszolva: 2017. augusztus 14., 22:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: