• gyógyszer lenyelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! Három napja vettem egy l-karnitin étrendkiegészítő készítményt. A tabletta nagyon nagy volt, amúgy is nehezen veszem be a gyógyszereket, ezért három részre vágtam, az egyik széle azonban nem sikerült egyenesre. Amikor bevettem, azt hittem, meg fog akadni a torkomon, ittam rá vizet, le is ment, viszont éreztem, hogy megsértette a nyelőcsövemet. Nagyon aggódom, hogy esetleg nagyobb kárt tehetett, vagy kilyukaszthatta. Lehetséges ez? Azóta mintha érzek ott valamit, de az is lehet, hogy csak képzelődöm. Ha három nap alatt nem történt semmi, lehet még valami bajom? Válaszát köszönöm!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a nyelőcső témában

        Kedves Kérdező! Lehetséges, hogy a tabletta éles széle a nyelőcsövön mikro sérülést okozott. Nem tartom valószínűnek, hogy komolyabb sérülés lenne, illetve, hogy megakadt volna a tabletta,de amennyiben nem múlik el a kellemetlen érzés, keresse fel háziorvosát, aki nyelés röntgen vizsgálatra indokolt esetben elküldheti. Addig is próbáljon sok folyadékot fogyasztani, a nagyobb darab ételek lenyelését kerülje el.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2017. augusztus 02., 16:47; Megválaszolva: 2017. augusztus 08., 20:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: