• Nuvaring hüvelygyürű felhelyezése a menstruáció 7. napján lehetséges?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Főorvos úr! Az alábbi kérdéssel fordulok önhöz. Sajnos visszajött a már korábban műtött endometriózisom, ami sajnos mostmár a beleket is érinti, és az újabb műtétig fogamzásgátló gyógyszert kell szednem szünet nélkül, hogy a menstruációs ciklusaim elmaradjanak. 3 éve szedtem utoljára fogamzásgátlót. Én a Nuvaring hüvelygyűrű alkalmazását beszéltem meg az orvossal, mert sajnos gyomorproblémák miatt a tabletták szedését le kellett redukálnom. A gyógyszer tájékoztatón az áll, hogy a menstruáció 1-5 nap között kell használni a gyűrűt, de sajnos én erről lecsúsztam, és a 7. naptól tudnám csak használni. Mit gondol ön erről, ha a 7. napon kezdeném használni? Lenne valamilyen káros hatása? Nem szìvesen várnék még egy ciklust, mert akkora fájdalmam van a menstruáció alatt, hogy 3-4 napra munkaképtelen vagyok és a munkahelyem ezt nem tolerálja. Válaszát előre köszönöm Zsuzsi

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        E lehet még kezdeni a használatát.Helyezze fel,21 nap elteltével vegye le,majd 7 nap szünet ,után újat helyezzen fel. Két nappal elvileg tolódik a várható menstruáció ideje.


        Kérdés: 2017. július 28., 08:52; Megválaszolva: 2017. július 31., 21:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: