• Hatásos-e már a fogamzásgátló tabletta?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Áprilisban kezdtem el szedni a Mistral fogamzásgátló tablettát. Az első két hónapban áttöréses vérzésem volt, ebben az első két hónapban egy-egy hét szünettel négy különböző antibiotikumot szedtem, hosszan elhúzódó mandulagyulladás miatt. Az ezt követő hónapban, a harmadik levél alatt, Zinatot szedtem 5 napig, azonban ekkor már nem jelentkezett áttöréses vérzés. Ezután a hónap után viszont nem tartottam 7 napos szünetet, hanem egyből beszedtem a következő levél mind a 21 szemét, mivel fesztiválozni mentem, és az ott levő mosdók a higiénia hiányában nem szerettem volna menstruálni, mivel tavaly így kaptam el egy húgyúti fertőzést. Ezalatt sem jelentkezett már áttöréses vérzés. Ezután, a negyedik levél után, a 7 napos szünetet megtartottam, amely a tegnapi napon, kedden ért véget. Ekkor be is vettem a tablettát a megfelelő időben, este 6kor szoktam. Éjjel már nem is volt vérzésem, mai nap folyamán azonban gyengébb vérzés áll fenn. Mindeddig óvszert használtunk a barátommal a tabletta mellett. Kérdésem az lenne, hogy ez a mai vérzés, annak ellenére hogy tegnap este vettem be levél első tablettáját, normális-e? Véd-e már a fogamzásgátló? Ebben a hónapban már elhagyhatjuk a barátommal a kiegészítő védekezést?

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        Az rendellenes vérzések lehettek a mellé szedett készítmények miatt is.A fogamzásgátlót mindig külön kell alkalmazni és kb.4 óra kell a felszívódására. 7-10 napig a vérzés normális,később ez rövidülni fog. Az előírás szerinti szedés mellett a védettség biztosított,kiegészítő védekezésre elvileg nincs szükség.


        Kérdés: 2017. július 26., 16:03; Megválaszolva: 2017. július 27., 20:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: