• Hasmenés oka

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor!Panaszaim 5napja kezdődtek.Mindössze annyit éreztem,hogy a köldököm körül illetve fellette időnként néhány másodpercre enyhe görcsös szúró érzést tapasztaltam.Ez nálam általában a hasmenést szokta előre jelezni.Ez két napig tartott,ekkor még normál széklettel.Annyi változás volt csak,hogy az étvágyam csökkent kissé.Majd két nappal ezelőtt kezdődött egy kis mennyiségű híg világosbarna-sárga széklettel,és napközben voltam még 4 alkalommal.Volt egy egészen vizes epizód is.Nyák,vér nem inkább emésztetlen darabok.Mivel tudtam,hogy másnsp utaznom kell halaszthatatlan ügyben,ezért Hydrasec kapszulát vettem be.Éjszaka egyszer voltam csak,majd másnap ismét ötször,úgy hogy egy szakgyógyszerész tanácsára Bolus Adstringenst is vettem be 3x3szemet,hogy a haza is tudjak utazni.Az említett fájdalom már ritkábban jelentkezett.Enni már két napja nagyon keveset ettem.Probiotikumot is szedek rendszeresen a hasmenéstől függetlenül.Az is igaz,hogy korábban is voltak problémáim,a stresszt rosszul tűröm,IBS miatt Duspatalint is szedek.Ezenkívül Nolpsza40mg tablettát néhány hónapja mert orvosom szerint refluxom van,eddig nem tapasztaltam különös mellékhatást.Most a harmadik napnál tartok a hasmenés tekintetében.Éjszaka nem volt panasz,aludtam.Reggel az adstringens tegnapi használata ellenére ismét híg volt a széklettem.A beleim kutyorognak.Puffadásos panaszaim nincsenek annak ellenére sem,hogy most a Duspatalint sem szedtem.Ebben a néhány napban a testsúlyom másfél kilóval csökkent,mondjuk nem is vettem magamhoz túl sok ételt.Azt is fontosnak tartom elmondani,hogy hétfőn volt egy hete,hogy haza érkeztünk Észak-Olaszországból egy tengerparti nyaralásból,de semmi gyanúsat,vagy rendkívülit nem ettem vagy ittam,csapvizet sem,ezenkívül már 14éve ugyan oda járunk és soha nem volt semmi gond.Mi a véleménye Tisztelt Doktor,ez lehet esetleg vírus,bár láz hányás nem volt,vagy más a probléma?Köszönöm válaszát!Üdvözlettel:Heni

        Dr. Plósz János válasza a hasmenés témában

        Kedves Heni! A panaszt tényleg okozhatta enyhe gyomor-bélhurut (akár vírusos, akár baktérium okozta), mely öngyógyuló folyamat. Az eddigi terápiás ténykedés nagyon rendben van, javaslom a probiotikum változtatását (érdemes próbálkozni, megkeresni az Önnek legjobban hatót), a Duspatalin további használatát, a diéta fokozatos bővítését (gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartását). Üdvözlettel:


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. július 05., 08:58; Megválaszolva: 2017. július 10., 11:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: