• Reflux, savanyú szájíz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm Dr. Úr, Kb. 1 éve kezdődtem a túl sok gyomorsavval, gyomorégéssel, savanyú szájízzel kapcsolatos problémáim. Tavaly az is kiderült laktózérzékeny vagyok. Nemrégiben voltam gyomortükrözésen, aminek a lelete a következő: "Az eszközt a postbulbaris duodenumba vezettem, melynek nyálkahártyája ép. A bulbus ép. Az antrumban enyhe nykh hyperaemia látszik. A corpus nyálkahártyája ép. A fornixaon két apró erosia látható. Retroversióban kóros eltérés nem látszott. A z-vonal szabályos. A nyelőcső ép, perisztaltikája megtartott." A szövettan eredménye: HP negatív, enyhe reaktív gastritis. Kaptam 4 hétig: 2x40 mg Emozult, majd 1*40 mg Emozult 8 hétig. Megpróbálok az étkezésemre odafigyelni, de a savanyú szájíz továbbra is fennáll, éjszaka is, nagyon zavar. Van hogy inkább sósnak érzem. A gyógyszertől nem kellene szűnnie? Lehet hogy nem ezzel van összefüggésben, hanem esetleg a fogaimmal? (van fogíny visszahúzodásom) Szíves segítségét köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a savanyú szájíz témában

        Ha a panasz a dupla dózisú savcsökkentő terápia mellett sem változott, akkor annak refluxos eredete erősen kétséges, érdemes más okokat is számba venni, kivizsgálni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. június 28., 09:54; Megválaszolva: 2017. június 28., 14:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: