• Vérszegénység?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Ùr! Vérvételen voltam és emailben kaptam meg az eredményt.Jövőhéten nem lesz időm lemenni a háziorvoshoz és a lelet értelmezésében szeretném kérni a segítségét. WBC-FVS SZÁM 11,0 G/L (4,00-10,00) PLT-THR SZÁM 138,0 G/L (142,00-424,00) VAS 9,1 UMOL/L (12,50-32,20) LÁTENS VASKÖTŐ KAP. 58,6 UMOL/L (27,80-53,70) FERRITIN 269,0 UG/L (20,00-250,00) A többi eredmény rendben van. Nem nagyon tudom mik ezek kivéve a vasat.Most akkor én vashiányos vagyok?Összefüggésben vannak ezek a dolgok? Lehet ezek miatt zöldes/sárgás foltom? Nem vettem észre,hogy beütöttem volna,de mindig van rajtam egy legalább. Mit kell tennem? Előre is ķöszönöm,hogy segìt értelmezni és tanácsot adni. Szép Napot!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a laborlelet témában

        Kedves Kérdező! Az utolsó rész kivételével ezt a kérdést már feltette és meg is válaszoltam. A zöldes-sárgás foltok valószínűleg korábbi kisebb ütés következményei. Az enyhén csökkent trombocyta ( vérlemezke) érték nem indokolja, hogy bevérzések alakuljanak ki a bőrén. Amennyiben szokatlanul sok jelenik meg a bőrén és nagy gyakorisággal, akkor állhat a háttérben valamilyen a véralvadással összefüggésbe hozható eltérés, mely további vizsgálatokat tehet szükségessé. Ha csak néhány foltot észlel és ismert, hogy előtte beütötte magát, akkor ez nem ad okot aggodalomra.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2017. június 21., 18:30; Megválaszolva: 2017. június 27., 20:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: