• Vérszegénység?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Ùr! Vérvételen voltam és emailben kaptam meg az eredményt.Jövőhéten nem lesz időm lemenni a háziorvoshoz és a lelet értelmezésében szeretném kérni a segítségét. WBC-FVS SZÁM 11,0 G/L (4,00-10,00) PLT-THR SZÁM 138,0 G/L (142,00-424,00) VAS 9,1 UMOL/L (12,50-32,20) LÁTENS VASKÖTŐ KAP. 58,6 UMOL/L (27,80-53,70) FERRITIN 269,0 UG/L (20,00-250,00) A többi eredmény rendben van. Nem nagyon tudom mik ezek kivéve a vasat.Most akkor én vashiányos vagyok?Összefüggésben vannak ezek a dolgok? Lehet ezek miatt zöldes/sárgás foltom? Nem vettem észre,hogy beütöttem volna,de mindig van rajtam egy legalább. Mit kell tennem? Előre is ķöszönöm,hogy segìt értelmezni és tanácsot adni. Szép Napot!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a laborlelet témában

        Kedves Kérdező! Az utolsó rész kivételével ezt a kérdést már feltette és meg is válaszoltam. A zöldes-sárgás foltok valószínűleg korábbi kisebb ütés következményei. Az enyhén csökkent trombocyta ( vérlemezke) érték nem indokolja, hogy bevérzések alakuljanak ki a bőrén. Amennyiben szokatlanul sok jelenik meg a bőrén és nagy gyakorisággal, akkor állhat a háttérben valamilyen a véralvadással összefüggésbe hozható eltérés, mely további vizsgálatokat tehet szükségessé. Ha csak néhány foltot észlel és ismert, hogy előtte beütötte magát, akkor ez nem ad okot aggodalomra.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2017. június 21., 18:30; Megválaszolva: 2017. június 27., 20:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Februárban gyomortükrözésem volt, ahol a leletem a következő lett: " Akadálytalan eszközvezetés a szabályos endolumenü, ép nyálkahártya borítású nyelőcsőbe, melynek a cardia feletti szakasza lobos. A cardia csillag...
        Üdvözlőm! Mai napon vérvételen voltam. A lelet szerint a limfocita%(20,8), limfocita#(1.06) és trombocita(142) szintem kissé alacsony. Illetve a kreatinin(116), húgysav(461) szintén magas és az eGFR-EPI(75) szintén alacsony. Adhatnak okot...
        Üdvözlöm, Az egész történet még decemberben kezdődött. A vizelés fájt, csípett és az egész légyékom környéke égett. Leteszteltek mindenféle nemi betegségre (Chlamydia, Herpesz, Szifilisz stb..) mind negativ lett. Aztán elmentem...
        Tisztelt Doktor Úr! Március 30-án este vacsoráztam, majd másnap reggel hasmenésem lett, ami eltartott 5 napig. amit megettem az szinte azonnal ki is jött. Azonban nem társult étvágytalansággal, vagy hasfájással, se lázzal, se hányással. A...
        Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm válaszát, Tanácsára elmentem a javasolt orvosokhoz. Először tüdőgyógyászhoz: ő nem talált semmit, volt légzésvizsgálat, pulzoximéter és meghallgatta a tüdőmet. Csináltattam egy labort az is rendben...
        Tisztelt Doktor Úr! 10-12 éve fáj a hasam többnyire a köldököm körül de az utóbbi két évben mindenhová kisugárzik! Több mint másfél éve vizsgálgatnak de nem jutunk előrébb és ráadásul egyre nagyobbak a fájdalmaim!!! Nincs...
        Tisztelt Doktor úr/nő! 2 éve egy óvatlan leguggolásnál a nadrág szíjam megnyomta a hasamat és konkrétan éreztem hogy valami elrepedt a hasamban.pár nap múlva elkezdett fájni,elmentem a sebészetre vele.Azon az oldalon van egy lágyék sérvem...
        Tisztelt doktor úr.A kérdésem az lenne,hogy március 12-én felkerestem a háziorvost magas láz miatt elküldött mellkasröntgenre,és vérvételre,azt mondván,hogy tüdőgyulladás gyanús vagyok.A tüdőgyulladás beigazolódott,a májenzim érték...
        Tisztelt doktor úr.A kérdésem az lenne,hogy március 12-én felkerestem a háziorvost magas láz miatt elküldött mellkasröntgenre,és vérvételre,azt mondván,hogy tüdőgyulladás gyanús vagyok.A tüdőgyulladás beigazolódott,a májenzim érték...
        Kedves Nora! Ma segitenem kellett tolatas kozben egy ismerosomnek figyelni hatul az autot. Persze nem kozvetlenul az auto mogott alltam, hanem messzebb, de a kipufogocsovel egy vonalban. Az eset szabadteren tortent. A kerdesem az lenne, hogy bajom lesz-e a...