• Chron, vastagbélrák?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Rektovaginális sipoly gyanúja merült fel nálam (székletet találtam a hüvelyemben hasmenéskor). Az eddigi nőgyógyászati, sebészeti, mri vizsgálat mind negatív volt. További tüneteim: hirtelen megváltozott a székletem gyakorisága (korábban heti kb. 2 alkalommal volt, mostanában naponta), bélkorgás, gyomorfájdalom, szélgörcs. A kérdéseim a következők lennének. Két héttel ezelőtt szedtem antibiotikumot (valószínűleg az okozhatta a hasmenést), utána probiotikumot. Elképzelhető, hogy a probiotikum hatására változott meg a széklet gyakorisága, és ez okozza a korgást és a szeleket? Vastagbéldaganat is tud sipolyt kialakítani? Ha igen, milyen gyakorisággal? És ilyen idősen elképzelhető, hogy vastagbéldaganatom lenne? Előre is köszönöm a válaszát.

        Dr. Plósz János válasza a sipoly témában

        Igen, az antibiotikum okozhatja a hasmenéses jellegű tüneteket és panaszokat. A vastagbél-daganat nem valószínű, az sipolyt már igen előrehaladott állapotban tud létrehozni (ha a szakorvosi és képalkotó vizsgálatok negatívak, akkor kizárható). Crohn betegség viszont tényleg okozhat sipolyokat.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. június 15., 22:43; Megválaszolva: 2017. június 16., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: