• PET CT értékelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor nő! Vizsgálatom kiértékelésén ezt írták: A fej-nyak régió nyálkahártyáinak megfelelően, a típusos helyeken fiziológiásan emelkedett FDG-felvétel ábrázolódik, kóros nem észlelhető. MR vizsgálat szerint:diszkrét laesiok mindkét oldali nagyagyféltekében, az orrmelléküregek ethmoidalis sejtjeiben jobb oldalon krónikus gyulladásra utaló jelek. Kis hiatus hernia. Degeneratív elváltozások a gerincen. Spondylosis et spondylsthrosis cervicalis, thoracalis,lumbalis. Polydiscopathia. Protrusio disci C. III., C. V-ös. Ct vizsgálat vélemény: apró emphysemiás bullák. enyhe fokú hepatomegalia. status post cholecystectomiam. scoliosis et spondylosis thoracalis.atherosclerosis aortae. röviden ennyi, mert több oldalnyi leírás van. Kérdésem milyen orvosokat keressek fel ilyen eredményekkel? konkrét daganatot nem mutatott ki egyik vizsgálat sem. Köszönöm! G. Éva

        Dr. Tóth Judit válasza a PET CT témában

        Kedves kérdező! Mi miatt történt a vizsgálat? Ki jegyezte elő ezt a nem kis sugárterheléssel járó vizsgálatot? Nem igazán értem a felvetést és a kérdést sem. Háziorvosát keresse fel az eredménnyel és a panaszaival.


        Dr. Tóth Judit
        Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus

        Dr. Tóth Judit

        Kérdés: 2017. június 07., 11:50; Megválaszolva: 2017. június 13., 10:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: