• Mi lehet a háttérben?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Egy igen bonyolult és komplex problémával kapcsolatban fordulok Önhöz. Jelenlegi panaszaim március elején kezdődtek fejremegéssel, gyakorlatilag a fejem elkezdett remegni jobbra balra nem jelleggel, ahogy az orvos mondta. Érdekesség, hogy nem tudtam rá hatni és gyakorlatilag állandó jelleggel a többi végtagom akkor még nem remegett. El is mentem orvoshoz a problémával és elküldtek egy tremorometriás vizsgáltra is a SOTE-ra, ahol enyhe remegést állapítottak meg mind a fejen mind a kezemben. Felírtak kezdetben propranololt és mivel az nem hatott sertant is, de az sem használt. Mivel panaszaim nem múltak így teljes kivizsgálásra küldtek el. Időközben megjelent egy furcsa érzés, ami azóta tart, Járás közben bizonytalannak érzem magam, olyan mintha a föld mozogna alattam ésnehéz egyenesen menni ami szinte állandó jelleggel van. Emellett az izmaim itt-ott bemozdulnak, izomrángásom van és ehhez társulnak furcsa memória kiesések és a kezemet gyakran érzem ragadósnak (olyan mintha valami ragadós anyagba nyúltam volna)valamint pl ülés közben mintha megmozdulna hirtelen a testem egyszer-egyszer.Emiatt voltam MRI-n, EEG-n vérvételen, pajzsmirigyet néztek, és rézt, valamint mellkas rtg-n, szemészeten és minden eredmény jó lett, azonban ez a bizonytalanség és memeória probléma, úgy érzem hogy rosszabbodik sajnos. Az utolsó EEG mult héten készült míg az MRI kb 3 hete és teljesen jó eredménnyel. Azt mondta az orvos hogy lehet, hogy az általam szedett Venlafaxin lehet a háttérben és ennek elhagyását kérte. A gyógyszert lassan 1 hónapja nem szedem, de nem tapasztalok változást. Mivel eléggé tanécstalan vagyok, kérdezném, hogy a panaszok hátterében állhat creutzfeldt jakob kór is vagy azt az mri és eeg kimutatta volna, mert az internetes kereséseimre ezt találtam és a tüneteim kísértetiesen ráillenek. Orvosommal való egyeztetés után azt mondta, hogy nekem már lassan 3 hónapja tartanak a panszaim és hogy ezt az MRI ill. EEG kimutatta volna, illetve túl fiatal vagyok hozzá. Azt mondták, hogy szerintük pszichés, de úgy érzem nem ért semmilyen pszichés stressz, illetve, nem tudom hogy pszichésen lehet-e nonstop járásbizonytalansága az embernek, ill memóriazavar és izomrángás. A memória panasz elsősorban a rövidtávú memóriára vonatkozik, gyakran nem emlékszem mit csináltam 30 perccel ezelőtt pl..vagy kiesnek dolgok... Kérném segítségét, hogy milyen vizsgálatot lehet, még elvégezni, vagy ez múlni fog előbb-utóbb, mert nem tudom mitévő legyek és az orvos szerint minden vizsgálat megtörtént. (3 hónap alatt 2 MRI és 2 EEG valamint a fent említett vizsgálatok) Az utolsó MRI az OKITI-ben készült május 13-án. műtétek: gyerekkori mandulaműtét, gyerekkori sérvműtét, bölcsességfog eltávolítás (3db) az elmúlt 4 évben, látásjavító lézeres szemműtét 2015 november PRK módszerrel.) Köszönettel,

        Dr. Kerekes Éva válasza a remegés témában

        Tisztelt Érdeklődő! Sajnos nem tudok segíteni. Nemcsak azért, mert már valóban minden létező vizsgálata megvolt, hanem mert ami valóban lényeges- jó kórházak jól képzett neurológusai vizsgálták, és tőlük többet én sem tudok, látatlanban pedig egyébként is nem lehet semmi pontosat megállapítani az orvostudományban. A beteg személyes vizsgálata a mai napig a legbiztosabb út a diagnózishoz! A Jakob- Creutzfeldt kór fertőzött marhák nyersen fogyasztott húsával terjed, hazánkban igen ritkán fordul elő, jellegzetes EEG eltérése van, és ennyi idő után már kifejezett tüneteket, leépülést okoz. Szeretem az internetet, nekünk nagyon hasznos, de a betegnek de az orvoslásra teljesen alkalmatlan, a tünetei a keresőbe beíró beteg csak elvész a nem ellenőrzött írások közt, és csak még többet fog szenvedni az internet hatása alatt kikényszerített felesleges és értelmetlen vizsgálatoktól, de nem talál egy orvost, aki ezek után vállalná a felelősséget, hogy meg is gyógyítsa... Nincs más kiút, mint hogy kiválassza magának azt a neurológust, akiben a legjobban bízik- és onnantól kezdve teljes mértékben rá bízza magát.Gyógyulást kívánok


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2017. június 06., 15:25; Megválaszolva: 2017. június 06., 22:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: