• labor vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/ nő! Voltam nőgyógyászati kivizsgáláson,és találtak egy petefészek cisztát,az orvos azt mondta majdnem száz százalék hogy jóindulatú de kért egy vérképet.Ebben szeretném a tanácsát kikérni.Amelyek eltértek a jó tartományból: Összkoleszterin:5,6 referencia értékek(0,0-5,0) LDL:3,24 referencia értékek(0,0-2,6) Fehérvérsejtszám: 2,90 referencia értékek(4,00-10,00) Neutrofil abszolút értéke 1,460 referencia értékek(1,500-7,000). Azt szeretném kérdezni hogy az gond hogy a fehérvérsejtszám és a neutrofil abszolút értékeim kevesebbek? A neutrofil értékem jó, az abszolút értéke miben különbözik? Jelenthet majd az eltérés? Semmilyen kezelés alatt nem állok,és nem szedem gyógyszert sem.Köszönöm segítségét előre is.Szép napot.25 éves nő.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a laborlelet témában

        Kedves Kérdező! Az alacsony fehérvérsejt számot okozhatják egyes fertőzéses megbetegedések, bizonyos gyógyszerek, kémiai anyagok, hematológiai megbetegedések is. Érdemes lenne a leletét összehasonlítani egy korábbi vérvétel eredményével is. Javaslom, hogy keressen fel hematológust további vizsgálatok elvégzése céljából.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2017. június 04., 12:09; Megválaszolva: 2017. június 07., 21:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: