• petefészek-gyulladás-rossz gyógyszer?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Többször műtöttek cisztákkal, endometriózissal stb., továbbá pár éve volt elég súlyos petefészek-gyulladásom. Két nappal ezelőtt kórházba kellett mennem a fájdalmaim miatt (ambuláns), kiderült, hogy ismét petefészek-gyulladásom van. Az orvos Avelox-ot írt fel (1x1 db) és a gyulladásra cataflam dolot, de a patikában nem adták ki, mert az egy receptre az orvos mindkét gyógyszert ráírta . Akkor mondták a patikában, hogy hozzak új receptet, vagy adnak ugyanolyan hatóanyagú helyettesítő gyógyszert, Moxibiotot. Tegnap be is vettem, de ma reggel elkezdtem elolvasni a betegtájékoztatót, ahol írták, hogy a nőgyógyászati gondokra önmagában ez a gyógyszer nem elég, az orvosnak kiegészítő antibiotikumot kell írnia, továbbá kezdeti gyógyszerként a Moxibiot-ot a lágy részeknél nem lehet használni (gondolom az infúziós kezelés után szokták kiegészítőnek). Az Avelox-ban is ugyanez a hatóanyag van, de ott nem láttam ezeket a kitételeket. Szedjem csak a Moxibiotot minden egyéb nélkül, vagy próbáljak meg felíratni újra Aveloxot? Sajnos az orvosaim ne elérhetők, július 3-án tudnak legkorábban fogadni, ami most nekem nem megfelelő! NAgyon köszönöm!

        Dr. Tekse István válasza a avelox témában

        Kedves Kérdező! Legyen kedves úgy használni a gyógyszert, ahogyan az Önt megvizsgáló orvos javasolta. Ha úgy gondolja, hogy az nem megfelelő, úgy kontroll vizsgálatot javaslok addig - ha nem elérhető az orvos - másik kollégánál ( vizsgálat nélkül nem lehet érdemi tanácsot adni gyógyszeres kezelésre ). Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu


        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Tekse István

        Kérdés: 2017. június 03., 10:25; Megválaszolva: 2017. június 06., 12:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: