• Epekő terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 15hetes kismama vagyok.Múlthéten egy hasi ultrahang alkalmával találtak nálam egy 1,5cm-es epekövet.Tágulatot illetve megvastagodást nem találtak.Mióta diétázom elmúlt a teltségérzet,viszont picit savasnak érzem magamat.Más észrevételem nincs a kő mellékhatását illetően.Nyilván a célom az volna, hogy megússzam görcs és műtét nélkül a terhességet.Kérdésem az lenne,hogy diétával megelőzhető a görcs?mennyi a reális esélyem arra,hogy a maradék 25 hetet megúszom görcs illetve műtét nélkül?Válaszát köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a epekövesség témában

        A 15 mm-es méret már szerencsére elég nagy ahhoz, hogy ne indulhasson el a kő a közös epevezetékbe, elzáródást, hasnyálmirigy-gyulladást okozva. Szóval epekímélő (zsírszegény) diéta mellett jó esélye van megúszni a műtétet és a jelentősebb epés panaszokat a babavárás alatt.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. május 24., 20:44; Megválaszolva: 2017. május 24., 21:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        19.heti terhességi UH placenta érettsége 1. Kell aggódnom?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó