• Szakorvosi javalat!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jogosult-e a háziorvos felülbírálni egy szakorvosi javaslatot? A barátnőm kérdezi tőlem.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a szakorvosi javaslat témában

        Kedves Kérdező ! A szakorvosi javaslat abban az esetben szükséges, ha a betegnek szüksége van egy bizonyos gyógyszerre, meghatározott betegségben szenved, és az OEP azt a kiemelten támogatja.Általában meghatározott ideig érvényes a javaslat, 3 hónaptól 1-2 évig, általában egy évig. Ezt követően meg kell hosszabbítani a szakorvosi vizsgálat által. Ezt a javaslatot a háziorvos nem veheti figyelmen kívül. Ellenkező vélemény esetén a beteget kontroll vizsgálatra kell küldenie, és a változtatáshoz kikérni a szakorvos véleményét.Abban az esetben, ha a beteg nem ragaszkodik a gyógyszeréhez,egyetértés esetén követheti a háziorvos utasítását is. Minden esetben egyénileg kell mérlegelni, ezért amit válaszoltam, csak általánosságban érvényes. Minden jót kívánok. üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. május 24., 00:28; Megválaszolva: 2017. május 24., 10:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: