• szédülés/szem fáradtsága

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Uram, Asszonyom! Panasz: 2 évvel ezelőtt eleinte csak erős fizikai megterhelésre - statikus erőfejlesztés-, majd egy évvel ezelőtt már egyszerű sétálásra, lépcsőzésre is megjelentek a panaszok. Panaszok erősödése egyértelműen összefüggésben állnak a mozgással! Szédülés (nem forgó) inkább csak bizonytalanságérzés, hirtelen fáradtság. Szem alatti karikák és szem ereinek erősödése. eddigi vizsgálatok: Koponya MR negatív Nyaki uh negatív Nyaki gerinc MR negatív Vérvétel negatív Belső fül MR negatív Terheléses EKG negatív (250W szubmax kif) SZívultrahang negatív (MPS-diagnosztizálva 2008) szemészet-negatív (szemfenék vizsgálat) Kérdésem, milyen szakorvoshoz forduljak? Érdemes e ismételtetni vizsgálatot? Eddig megkeresett szakorvosok egyértelműen kizárták a tünetek mögötti bármilyen komolyabb problémának létét! Köszönettel.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a fáradtság témában

        Kedves Kérdező! A leírt vizsgálatok során nem részletezi a vérvételkor végzett vizsgálatokat, de feltételezem hogy vérkép és ionok vizsgálata továbbá TSH mérés történt. Ami még felmerül bennem, hogy a rosszullét során méresse meg a vércukrát, lehetséges, hogy terhelés hatására a vércukorérték jelentősen lecsökken, mely szintén okozhat ilyen jellegű panaszokat. Továbbá érdemes lenne még rendszeres vérnyomás ellenőrzés is, ha nem történt volna meg, hogy terhelésre milyen mértékben emelkedik a vérnyomása. Adott esetben van lehetőség 24 órás vérnyomásmérésre is. Esetlegesen mellékvesekéreg-elégtelenség is szóba jöhet, ezt célzott laboratóriumi vizsgálatokkal lehet megítélni. A felsorolt vizsgálatokat beszélje meg kezelőorvosával.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2017. május 23., 14:38; Megválaszolva: 2017. május 26., 13:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó