• Versullyedes

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dokto Úr /Nő! Bőrgyógyászom hajhullás miatt kezel..ezért elküldött gockutatasra illetve laborba.Eddig a labor mondig 2mm vérsullyedest illetve 0.79mg crp-t mutatott ki.Most a leletemben 9mm a versullyedes es 4 mg a crp-m.Tudom, hogy ez meg a referencia tartomanyon belul van de azert aggodom.Minden mas szinten referenciaertek alatt van.Nem tudom van-e okyan osszefugges, hogy vervetel elott 2-3 nappal kezdtem el ismet futni es mire a vervetelre kerult a sor olyan izomlazam volt, hogy alig birtam menni /én okostojas/. Lehet hogy emiatt ugrott meg egy kicsit a versullyedes illetve a crp? Annyit mêg hogy miomat talalt nalam a nogyogyasz Tisztelettel Henrietta

        Dr. Szanyi Andrea válasza a laborlelet témában

        Kedves Kérdező! A normál értéktartományon belül levő laborértékek kismértékű változásának nincsen jelentősége. A leírt értékek mind normálisak. A futás, edzés nem befolyásolja sem a vörösvértest süllyedést, sem a CRP-t.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2017. május 22., 21:01; Megválaszolva: 2017. május 25., 22:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: