• Lábgyengesèg szapora szivverès.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azèrt irok mert nekem olyan problèmám van hogy vèletszenszerüen kimegy az erő a lábambol ès hevesen ver s szivem olyankor.már 17 ève nehèz fizikai munkát vègzek,de nem csak a munkahekyen törtènik ez velem hanem ha ideges vagyok vagy èppen ha sètálok az utcán.de olyankor annyira kimegy az erő a lábambol hogy ha nem ülök le azonnal akkor összecsuklok.de utánna pár perc ès elmulik.voltam neurologián ot volt agyi ct eeg ès nyaki doppler,minden jo volt.a vèrkèpem szintèn jo volt.elmentem maszekon szivultrahang vizsgálatra,ott hypertenziv szivbetegsèget állapitottak meg de azt mondták hogy az nem komoly.ugyhogy már nem tudom kihez forduljak mert ez hogy kimegy sz erő a lábambol már szinte minden másnap előjön.előre is köszönöm a válaszát.tisztelettel: Gábor.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a alsó végtag gyengeség témában

        Kedves Kérdező! A leírt vizsgálatokkal sikerült már sok okot kizárni. Felmerül még bennem, hogy a gerinc MR vizsgálata nem történt meg, továbbá EMG vizsgálat, mellyel az izmok működéséről, illetve ENG vizsgálat, mellyel az izmokat beidegző idegek működéséről lehetne felvilágosítást kapni. Megemlíti, hogy a koponya CT nem mutatott kórosat, de vannak olyan betegségek, melyek inkább agyi MR vizsgálattal mutathatók ki. Azt, hogy a heves szívverés csak következménye-e a gyengeségnek innen nem tudom megmondani. Javaslom keresse fel a vizsgáló neurológus szakorvost, hogy az szükség szerint további vizsgálatokat kezdeményezhessen.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2017. május 18., 21:07; Megválaszolva: 2017. május 22., 21:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó