• Nem tudom mi lehet.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr ! Az lenne a problémám, hogy alapból is savas vagyok szedtem savlekötőt eddig pantoprazolt. Sokszor a savasodás idegi alapon van nálam sokat vagyok stresszes. Erre a stresszre vásároltam stress control gyógynövényes gyógyszert amit már hónapok óta szedek. És az utóbbi időben azt vettem észre, hogy iszonyú gyomor égés fogott el. Ilyen még nem volt velem. Szinte ég a torkom az egész garatom bármit teszek vele. Lehetséges a gyógynövényes kapszulától ? Mert sose volt ilyen erős savam, sőt változtattam is az életmódomon. Leszoktam a kávézásról nem eszek egyszerre nagy adag ételt és jól megrágom. Szoktak lenni savas tüneteim de el is szoktak múlni de ez most nagyon gyötrő és nem akar múlni. Köszönöm a segítségét !

        Dr. Plósz János válasza a savas panasz témában

        A gyógynövény alapú tabletták okozhatnak gyomorégést, érdemes elhagyni a használatukat, más módot találni a stressz-feldolgozásra (sport, jóga, autogén tréning, relaxatio). A visszatérő panaszok miatt érdemes helicobacter pylori fertőzést vizsgálni, pozitív esetben eradikációt végezni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. május 16., 18:31; Megválaszolva: 2017. május 16., 19:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: