• Értágító vagy ér összehúzó?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr!I.és II.fokú belső aranyerem van és végbélrepedésem. Nitromintes kúpot kaptam , amit másfél hónapig használtam. Sajnos nem sokat javult a helyzet,pedig a székletem rendben van és vigyázok a rostokra és a vízre. Kérdésem hogy a fissúrára értágító a jó, míg az aranyér ér összehúzást kíván.Hogy kell ezt érteni...? Mit tegyek ,hogy ápoljam a végbelemet, mert minden széklet után diszkomfort érzésem van...Ülő munkát végzek...napi kilenc órát ülök. Mit használjak? Köszönettel Mackó

        Dr. Plósz János válasza a aranyér-fissura témában

        Jól látja a problémát. A vérző aranyeresség kezelésére érösszehúzó szerek alkalmasak (akár mondjuk sós-kamillás ülőfürdő) illetve érfalerősítő szerek (Detralex, Venotec). A fissura kiújulásának megelőzésére illetve gyógyítására izomellazító szerek alkalmasak (persze az érfalakban lévő izomzatot is elernyesztik). Tehát ilyen jellegű szert csak fájdalmas fissura gyógyulása idején érdemes használni (ilyen a Rectogesic kenőcs).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. május 12., 19:00; Megválaszolva: 2017. május 13., 19:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: