• Controloc adagolás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Nemrég válaszolt egy kérdésemre amit nagyon köszönök. Nyombélfekélyem és akut és krónikus gastritiszem van intestinális metapláziával. Március 1-én kerültem gyomorvérzéssel kórházba azóta napi két 40 mg kontrolocot szedek. Az antibiotikumot a helikobakterre március végén fejeztem be. Az orvost aki rendelte hetek óta nem érem el, május 23-ra van időpontom fújni kell a heli miatt. Azóta is szedem a controlocot úgy értette azt szedni kell de elbizonytalanodtam. 10 hete szedem és még 2 hét az időpontig. Ön szerint nem túl sokáig szedem? Nem lesz tőle valami bajom, azt olvastam 8 hét az ajánlott időtartam és hoszú távon a gyógyszer gyomorrákot okoz. Köszönöm, válaszát, Hajni

        Dr. Plósz János válasza a controloc témában

        Nem kell aggódnia a 10 hetes szedés miatt, semmi problémát nem okoz. Azonban a kilégzési teszt előtt 2 héttel ki kell hagyni a gyógyszert mert bizonyos mérési eljárásoknál meghamisíthatja az eredményt.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. május 05., 09:19; Megválaszolva: 2017. május 05., 15:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: