• Mi okozhatja a fejtető arc fül zsibbadást?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Január 7-én egy erős tarkónyomásra ébredtem hajnalban. Nagyon megijedtem, azt hittem agyvérzést kaphattam. A férjem reggelig figyelt, visszaaludtam. Reggel ébredés után nagyon rosszul éreztem magamat, szédültem, hányingerem volt egy olyan érzéssel mint ha a levegőben lebegnék. Vettem be fájdalomcsillapítót ami picikét mérsékelte csak. Ez a fejfájás nem általános és nem is migrénes volt, ilyen jellegűt még soha nem tapasztaltam. Eleinte azt gondoltam, hogy hajmosás hajszárítás után megfázhatott a fejem. 3 héten át hullámzott ez a fejfájás, voltam reumatológusnál, neurológusnál is. A nyakamnál lévő ,, öregpúp" nagyon fájt, szinte égett. Készült röntgen felvétel a nyaki csigolyáról ahol kiegyenesedett nyaki lordózist mutatott. A reumatológus azt mondta ez semmi, inkább pszichés okok, pánikbetegség okozhatja. Nem érzem magamat pánikbetegnek. Sok stressz ért az életem során, mondhatni szünet nélküli. Van egy 5 éves kisfiam, 2 évig szoptattam görnyedő pózban, törökülésben, de akkor már iszonyú hátfájásom volt, mint terhesség alatt is. Egy éve isiászom lett, majd a ct vizsgálat kisfokú sérvet mutatott a hát alsó szakaszán. Erre kaptam injekciót (milgamma, Voltaren) napi 1-1 fenékbe. Végeztem gerinctornát isiászra és gerincre (Bene Máté gerintornát itthon) a deréktáji isiász elmúlt, nem fáj csak súlyok emelésénél vagy terhelésnél. A nyaki részre visszatérve, január végén nagyon rosszul lettem, a sűrgősségi ügyeletre kerültem ahol készült ct vizsgálat, ekg, vérvétel, neurológus vizsgálat. A neurológus dr-nő gondolkodott lumbáláson de elvetette. Hazakerültem de az állapotom rosszabbodott. Így elmentünk magánvizsgálatra neurológus- reumatológus dr nőhöz, aki az elmondott panaszok alapján fejvíz szivárgást gyanított így javasolta a lumbációt de előtte fej mr vizsgálatot, az mr kutató központban. Az mr vizsgálat vélemény: Apró fehérállományi gócok, kérdéses, feltehetően chronicus ischaemiás eredettel. Artériás rendellenesség, liquor hypotensiós szindrómára jellemző elváltozások nem igazolhatók. A neurológus dr nő az mr vizsgálat alapján 90%-ban kizárta a fejvíz szivárgást. A tüneteim fejtető zsibbadása, fésülködni sem tudtam, a zsibbadást arcbőr égés kísérte, a nyakam mint ha lángolt volna, állandó szédülés, ájulás kerülgetett, borogatásra jobban lettem picit. Kaptam gyulladáscsökkentőt (Apranax) attól 2 hét múlva enyhültek a tüneteim. A reumatológus-neurológus dr nő pánikbetegségre is gondolt, az arra feírt gyógyszert a háziorvosom nem ajánlotta, hogy elkezdjem mert szerinte inkább nyaki eredetűek a panaszaim. Egy hónap alatt önszorgalomból voltam még: nyaki mr vizsgálaton, kiegyenesedett lordózis a vizsgálati eredmény, nyaki doppleren, az eredmény teljesen jó, negatív lett, voltam eközben endokrinológusnál mert a TSH október óta lassanként emelkedik, az endokrinológus dr nő kért további vizsgálatokat: teljes vérkép, TSH, T4, T3, Anti-tireoglobulin, Anti-TPO, Chromogranin A, Prolaktin. Ezekből minden eredmény jó lett, kivéve a TSH: 5,792 és a prolaktin: 632 Idő közben a lábaimban feszítő érzést kezdtem tapasztalni, azt hittem vizesedik a lábam, térdtől lefelé feszül mind 2 lábam, főleg a térdhajlatban, így elmentem érvizsgálatra. A végtagok mélyvénás rendszerében jó áramlás van. A jobb VFC-ban kisfokú vénás billentyű elégtelenségre utaló retrograd áramlás észlelhető préseléskor. Baker cysta nem mutatható ki. Április közepéig az állapotom jelentősen javult így el tudtam kezdeni a gyógytornát a nyakam és a sérvem miatt, heti 1x jártam, és itthon is végeztem. A tüneteim viszont egy héttel ezelőtt kezdtek felerősödni újra. Tarkótól fejtetőig zsibbadás, égő érzés arc, fül homlok. Lázam nincs, fiatal korom óta nem tudok belázasodni. A hideg ráz majdnem minden este, a karjaim nem zsibbadnak napközben maximum kis fekvés után. Az érzésem hasonlít a deréktájon előforduló gyulladáshoz ami 1 éve volt, kenem Flexagil krémmel, elkezdtem szedni 1 napja a Millgamma kapszulát is. Teljesen el vagyok keseredve, főleg már pszichésen nehezen birom a 4 hónapja tartó fogalmam sincs, hogy mi okozza ezt állapotomtól. A gyógytornász hölgy utoljára a nyaki izmokat kezelte, melyek csomósak kis göbökben, feszesek és le vannak tapadva. A lapockám között is nagyon fáj a hátam. Egy gyógymasszőrrel beszéltem aki a panaszaim elmondása alapján mesélte, hogy egy vendégének ugyan ezek a panaszai voltak, 2 éven át ide oda küldték vizsgálatokra, majd 2 év után idegsebészhez került aki megállapította, hogy tarkóideg gyulladása van. Nem tudom esetleg érdemes e még idegsebészhez elmennem, mit ajánl a Dr- Nő nekem? Enyhe gerincferdülésem is van. Nagyon el vagyok keseredve mert egy pörgős, mozgékony típus vagyok 4 hónapja nem tudok dolgozni és a kisfiamat maximálisan Édesanyaként ellátni is nehéz. Az egyik reumatológus hölgy szerint pánikbeteg vagyok amit lehet h már nem tudok uralni és ezt vigyázzak mert a férjem is meg foja unni ha nem fordulok pszichiáterhez. 4 hónapja nyugalomban élek stresszmentesen, nem fedeztem fel magamon pánikbetegség tüneteket, viszont pszichésen kezdek már kiborulni a rosszullétektől. Elfelejtettem írni, hogy erős folyamatos fülcsengésem is van 4 hónapja. December 15.-én kaptam Nimenrix agyhártya gyulladás elleni oltóanyagot. Elnézést kérek a hosszadalmas levélért, remélem érdemlegesen tud segíteni merre induljak tovább mert tehetetlen vagyok. Köszönöm szépen, Várom szíves válaszát!

        Dr. Kerekes Éva válasza a Arczsibbadás témában

        Tisztelt Érdelkődő!diagnózist természetesen nem tudok látatlanban felállítani. Ha ez segít, összefoglalom, amit írt.Súlyos bezegsége biztosan nincs. Lehet, hogy ez most nem vígasztalja, én mégis nagyon örülök ennek, mert 40 évesen bizony sajnos som emberbek van...Idegsebészhez nincs értelme menni, hiszen nincs műtétet igénylő porckorongsérve.Más vizsgálatokra sem, hiszen a jó leletek nem nyugtatták meg, sőt, a `tarkóideggyulladás` és `fejvízvesztés`jelkejű zöldség- diagnózisokk tovább fokozzák a félelmeit. Szerinem is érdemes pszichiatertől segítséget kérni, hogy ne a panaszai uralják az életét, hanen Ön.Ha sikerül megnyugodnia és elhinni, hogy szamos panasza mögött nem áll halálos betegség, minden rendeződni fog. GYÓgyulást kívánok!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2017. április 28., 12:03; Megválaszolva: 2017. április 30., 22:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: