• Lehetek-e terhes?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A nőgyógyászom a Cypromix nevű fogamzásgátlót írta fel nekem, amiből pénteken kezdtem meg a második havi adagot. Tegnap (hétfőn) a barátommal igaz mechanikusan is védekeztünk, de az óvszer kiszakadt, így a sperma is bennem maradt. Elmentem még aznap délután a nőgyógyászhoz, aki azt mondta, hogy nem lehet probléma, hiszen a fogamzásgátlónak már érvényesül a hatása. Ma (kedden) azonban hólyaghurut miatt Levofloxacint írt fel a háziorvosom, és tudtommal az antibiotikum gyengíti/szünteti a fogamzásgátló hatását. A kérdésem az lenne, hogy a tegnapi (hétfői) dologra ez van kihatással? Vagy akkor még védett voltam? Esetleg kéne eseményutáni tablettát kérnem? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        A második havi fogamzásgátló tabletta alkalmazásával a védettség adott. Nincs szükség egyéb teendőre. A fogamzásgátló melletti gyógyszer szedés estén a fogamzásgátlót mindig külön érdemes alkalmazni,kb.:3-4 órás a felszívódási ideje.


        Kérdés: 2017. április 25., 11:38; Megválaszolva: 2017. április 25., 15:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: