• Refluxom lenne vagy túl stresszes vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr! 2016.júniusában diagnosztizáltak gyomortükrözéssel reflux özofágitiszt, rekeszsérv kizáródás, üszkösödés nélkül. Esomeprazol 20 mg 2x1, késő este Quamatel 40 mg. Később Pantoprazol 40 mg 2x1, Domperidon 3x1-el.Utána Emozul 40 mg 2x1 + Quamatel 40 mg. Hiába szedtem ezeket a gyógyszereket a tünetek az elején még enyhültek,de most újra visszatértek.(gyomorfájás jobb bordaív alatt, gyomorszáj fájdalom, a nyelvem lepedékes fehér, a szájpadlásomon felmaródások). Kaptam még ezenkívül Frontin 0,25 mg-ot, azért mert az orvos javaslatára kaptam, mert a refluxom valószínű stresszes eredetű. 2016.szeptemberében, majd decemberében hasmenésem volt és gyomorhurutot állapítottak meg. A széklettenyésztés negatív lett minden szempontból. 2017.februárban irrigoscopián is voltam, ami negatív. A véreredmény, a hasi ultrahang is negatív. Azt szeretném kérdezni, hogy a hasmenéseimet okozhatta-e a túlzott gyógyszerszedés, mert tudtommal 6-7 hónapig lehet szedni őket. Szedjek-e még gyógyszert, mert ezek nem használtak. Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a reflux? témában

        Gyógyszer-mellékhatás lehet lágyabb széklet vagy esetleg hasmenés, de epizódikus hasmenést nem írnék gyógyszer mellékhatás számlájára (ezeket e a szereket évekig lehet használni biztonságosan). Valószínűleg fertőző gyomor-bélhurutja zajlott (a széklettenyésztés során néhány típusos baktériumot tudunk csak vizsgálni). Ha a gyógyszerek nem hatnak, érdemes újragondolni a diagnózist, hogy valóban reflux okozza-e a panaszait.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. április 23., 18:47; Megválaszolva: 2017. április 24., 06:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: