• Gesztagen hormon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Három hét vérzés után egészségügyi kaparást végeztek nálam. Két hét telt el azóta és a szövettani eredményemet megkaptam. Az eredmény alapján az orvosom gesztagen kezelést javasolt és hat hónap múlva egy újabb egészségügyi kaparást.Leírom önnek ami a papíron van. Legyen kedves megmondani hogy Ön szerint ez a kezelés szükséges e, mert ugyanis babát szeretnénk (még nincs gyerekem) és nem tudom hogy egy hormon kezelés mennyire befolyásolná a teherbeesést. Így is nehezen megy. Tavaly volt egy vetélésem. Szövettani lelet: Klinikai diagnózis: Metrop haem. Hypermenorrhoea Anamia sec? Cysta ov. l.s. Minta lokalizációja: Cervix+corpuskaparék Mikroszkópos leírás: I. Cervix:0,25 cm3-nyi nyákos véres kaparék. Km. : 1 blokk II. Corpus: 1,5cm3-nyi véralvadékos kaparék. Km. :1 blokk I. A kaprékban hámtöredék és kevés endocervicális nyálkahártya foszlány látható. II. A kaparékban látható endimetrium részleteken belül a stroma és a mirigyek is felszaporodtak. A mirigyek változatos tágasságúak,helyenként cysticusan tágultak, hámbélésük típusos. A stroma vizenyős. Vélemény: I.: Atypia nem igazolható II.: Hyperplasia simplex endometrii BNO: N8500 Morf: Hyperplasia glandularis endometrii Kedves Dr Úr legyen kedves elmagyarázni nekem a leletemet úgy hogy én is megértsem. Köszönöm szépen. Tisztelettel: S. Éva

        Dr. Tekse István válasza a hyperplasia témában

        Kedves Kérdező! Tekintettel az eredményre a gesztagén pótlás mindenképp szükséges, a későbbi ismételt curettage-ban megoszlóak a vélemények. Leletének eredménye a progeszteron hiány ( nincs megfelelő peteérése ) miatt méhnyálkahártya túlbúrjánzás legenyhébb fajtája. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu


        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Tekse István

        Kérdés: 2017. április 20., 12:09; Megválaszolva: 2017. április 26., 18:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: