• nuvaring későbbi felhelyezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Nuvaring hüvelygyűrűt használok, de úgy alakult, hogy a következő gyűrűt a 7 napos gyűrűmentes időszak után csak másfél nappal később tudom felhelyezni. Így a 7 nap helyett 8,5 gyűrűmentes nap lenne. Érdeklődnék, hogy érdemes-e így is felhelyezni a gyűrűt, vagy inkább maradjon ki ez a hónap a fogamzásgátlásból, és a következő hónapban a menstruáció első napján helyezzem fel a következő gyűrűt? Előre is köszönöm válaszát! Szép napot, Zsuzsi

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        Érdemes felhelyezni! Ha a gyűrűmentes időszak hosszabb volt, mint 7 nap, helyezzen fel új gyűrűt, amint eszébe jut! Ha a következő 7 nap során nemi életet él, alkalmazzon kiegészítő fogamzásgátló módszert (például óvszert)!


        Kérdés: 2017. április 19., 10:50; Megválaszolva: 2017. április 19., 23:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: