• Hasi görcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr. Lent leírtak, már évek óta fent állnak. Évekkel ezelőtt kezdődőtt bal alhasi görcsöktőől szenvedek. Időközönként begögörcsöl, de Nospa bevétele után elmúúlik. Székletem lágy, de a papiron mindig zöld d szín látható Utóbbi pár hétben gombocot is érzek a torkromba. Évek óta járok a görcsök miatt vizsgálatokra. 11990 ben volt gyomorfekélyem, ahol sok gyomorsavat állapítottak meg, és gyogyszeres kezelést kaptam. Igaz a svtúltengés, még mindig fenn áll. Voltam nem egyszer gyomortükrözésen, de a fekélyen kívül mást nem állapítottak meg. Alhasi görcsök évek óta vannak, és ezzel jártam gasztroenterolugsnál. különböző vizsgálatok után megállapították, hogy laktozérzékeny vagyok, valamint magas a koleszterinem. Volt vastagbéltükrözésem, és ott 20 cmm-re tudtak felmenni,m ert nagyon kanyargosa belem, valamint a lépemet balesetből kifolyólag kivették 11 éves koromba. Vizsgálat során összenővést láttak, de csak 20 cm láttak a belekből. Voltam CT vizsgálaton is ahol levegő befuvással történt, és a vastagbél valamennyi szakasza jól feltágult.A sigma szokottnál hosszabb, kanyargos lefutású A bélfalon kóros kiszélesedés, kóros kontraszthalmozás nem észlelhető. Szükület illetve tágulat sem látszik pathologiás nyálkahártya képlet nem mutatható ki. Lépágyban egy kb 16 mm-es képlet látszik, mely lehet kis járulékos lép.Hasi ultrahangon semmit nem láttak, negatív volt. Urologián rákszűrés negatív volt Labor eredményeimnél rendszeresen magas a C reaktív fehérje(10,92), Fehérjevérsejtszám(14,52)Sülyedés (24)valamint a lymfocita,monocyza, eosinofil. Voltam bélrák szűrésen több alakalommal is,de csak egy alkalommal volt benne vér, de emlékezetem szerint, pont akkor vérzett az inyem, ezért megismételték, és az negatív lett, mind három minta. 2017.3.16.-án hasi és kismedence uh. vizsgálatom negatív volt.2017.04 28.-ai labor ugyan azt mutatja,amit fent leírtam. Gasztroenterologushoz most megyek megint, és valószínű lesz vastagbél tükrözés. Kérdezni szeretném, hogy a fent leírtak alapján, milyen diagnozist állapít meg?

        Dr. Plósz János válasza a Hasi fájdalom témában

        A bal alhasi panaszokat a szigmabélen lévő megtöretés és kanyargósság magyarázhatja, ennek csökkentésére a bő folyadék- és rostbevitel valamint a rendszeres testmozgás javasolható. A folyamatosan magasabb CRP és süllyedés gócbetegség tünete lehet, ez irányban érdemes lehet további vizsgálatokat végezni (fül-orr-gégészet, urológia).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. április 19., 07:46; Megválaszolva: 2017. április 20., 21:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: