• Végbéltükrözés utáni szèkelèsi problèma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Édesanyámnak végbéltükrözésevolt 5 nappal ezelőtt. Egy gyulladt fekélyt találtak, vettek belőle mintát, a szövettan eredményére még várunk, de azóta nem sikerült elmennie wcre, pedig eszik iszik rendesen. Kérdésem az lenne, hogy vehet-e be enyhe hashajtót, ha igen, milyet? Vagy bármilyen más gyógyszert? Illetve a gyulladás és fájdalom csökkentésére milyen gyógyszert vegyen be? De a legfontosabb, hogy mennyi idő alatt áll helyre a székeles? Köszönöm szépen a válaszát! Üdvözlettel,

        Dr. Plósz János válasza a végbélvizsgálat témában

        A vizsgálatot megelőző hashajtás teljesen kiüríti a vastagbelet, így pár napig nem is várható széklet. A folyadék mellé rostot is érdemes fogyasztani, hogy nagyobb tömegű legyen a széklet. Fájdalom esetén bármelyik fájdalomcsillapító használható pár napig. Érdemes probiotikumot használni, hogy minél hamarabb helyreálljon a bélflóra.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. április 16., 22:39; Megválaszolva: 2017. április 17., 08:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: