• Ez lehet skizofrénia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Írtam már ezzel kapcsolatban önnek de azóta is folyton ezeket észlelem: Amikor lefekszem már attól rettegek,hogy ezt fogom tapasztalni. Elkezdek gondolkodni valamin, vagy számolok magamban, mindig más, és mintha utána kikapcsolna az agyam tudatos része és már nem ezt a gondolatot követem. Pl hírtelen mintha már az egyik barátnőmnek mondanék valamit vagyis a tudatalattim vagy ő mondana valamit valakinek (de mindig más). Vagy hirtelen eszembe jut egy idegen szó amire eddig nem is gondoltam. Mintha a tudat alatti gondolatom életre kelne. utána egyből tudom hogy elkalandozott az agyam és felriadok. De utána is ez van, ahogy lecsukom a szemem és jön ez a hipnagóg állapot.Nem hallok hangokat, nem is látok, csak mintha a tudatalattim beszélne. Nagyon félek a komoly betegségektől. Ez talán skizofrénia jele? utána olvastam és egyre rosszabb mert csak beképzelem. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a hipnagóg állapot témában

        Tisztelt Kérdező, Ha ezek az élmények mindig elalvást megelőző állapotban jelentkeznek, akkor hipnagóg állapotról van szó. Ha esetleg éber állapotban is jelentkeznek, annak az okát érdemes keresni. Ez esetben érdemes elmennie egy kollégámhoz, és személyesen kérni tanácsot. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. április 14., 13:06; Megválaszolva: 2017. április 15., 09:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: