• Fáradtság vagy komolyabb baj?!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! A helyzet a következő: szombat éjjel nagyon rossz álmom volt, ami után egésznap idegeskedtem (mindent túlagyalok általában), estére elszállt, találkoztam a barátaimmal, és ahogy velük voltam kedvetlennek éreztem magam teljesen, ami eléggé megijesztett, és azóta tart, hol kedvetlennek érzem magam, hol nem. Utána kerestem a depresszió tüneteinek, rettegek a depressziótól, mert alapból egy teljesen életvidám ember vagyok, de mégis szombat éjjel óta mintha nem lennék teljesen a toppon, mintha nem lenne kedvem semmihez, de közbe mégis, a feladataimat normálisan csinálom, viszont teljesen megvagyok zavarodva, mert hol úgy vagyok ezzel az egésszel hogy nem foglalkozok vele, majd elmúlik, hol pedig hogy "úristen én depressziós vagyok". Az emberekkel is akikkel körbevagyok véve egésznap nevetgélek mint mindig, de mégis egésznap a fejembe van ez az egész, és emiatt kicsit mintha visszább ugrottak volna a jó érzelmeim, és a semleges lenne előtérbe. Most is ahogy olvastam a depresszió tüneteit, az összeset ahogy olvastam elképzeltem magamon és eléggé megijedtem, nem is beszélek valami sok emberrel, és azt is érzem, hogy jelenleg nincs kedvem emberekhez, de ha arra gondolok hogy ma este megyek moziba és lehet szórakozni is, úgy pedig van. Annyira idegeskedtem emiatt hogy 2 napig felkeltem hajnalba többször is, tegnap nyugodtan aludtam és aludtam is normálisan. Sportolok és ahhoz van igazítva az étrendem is. Olyasmi érzés mint a kényszergondolatok, hogy vissza-visszatérő érzés, egy kis ideig elmúlik, és utána megint, csak van amikor semennyire nem érzem, és van amikor jobban, és ez nagyon zavar és eléggé szorongok emiatt az egész miatt. Csak egy átmeneti állapot ez az egész vagy kezdődő depresszió? Köszönöm a választ!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a rossz álom témában

        Tisztelt Kérdező, Nem szoktunk néhány napos tünetek alapján depressziót véleményezni. mindenkinek "joga van" arra, hogy időnként rosszabbul érezze magát. Nem lehet, hogy az álom tartalma dolgozik tovább, és az okoz nyomottságot? Minden esetre, remélem, hogy mire ezt olvassa, túl van a rossz időszakon. A depresszióról írtam én is a honlapomon, esetleg olvassa el. /http://harmoniamuhely.hu/a-depressziorol/. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. április 12., 17:50; Megválaszolva: 2017. április 15., 09:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        19.heti terhességi UH placenta érettsége 1. Kell aggódnom?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó