• Epekő műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A házi orvosom beutalt hasi ultrahanra, mivel a bőrgyőgyászom kért góckutatást. Ultrahag lelet eredménye: Pancereasban és a retroperitioneumban kóros nem látszik. Hepar nem nagyobb , echoszerkezete ép, epeúttágulat nem látható. Cholecyszta kp. nagy, folyadéktartalmú, bennea fal mentén 2db. 4-5 mm-es echodus solid képlet látszik. A képletek mögött hangárnyék nem látható. Egyébbként kőmentes, ép falu cholecysta, a fundus-corpus határon megtört,septált. Vesék, lien eltérés nélkül. Ez alapján a háziorvosom azt mondta epekövem van, amit meg kell műteni minnél hamarabb. Panaszom nincs. Bármit megtudok enni. Szükséges e a műtét? Illetve mi az amit nem jó ha eszek? A válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a epehólyag témában

        Az ultrahangos leírás nem epekőre hanem koleszterin-polipra utal. Véleményem szerint csak ultrahangos követés indokolt. Ha az eltérések jelentős növekedést mutatnak, akkor érdemes műtétben gondolkodni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. április 12., 11:59; Megválaszolva: 2017. április 17., 08:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: