• Leletértékelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesapám 3 hónapja tüdőgyulladással kórházba került,amiből meggyógyult.Közben megállapították, hogy veseelégtelensége, mellhártyagyulladása is van.Közben 2-szer volt volt vérvétele, azt látjuk, hogy elég rosszak a leletei,de valójában nem mond a körzeti orvos semmi konkrétat.Ezek mellett kb 10 kg-ot fogyott,de valójában nem ebben a 2 hónapban.Széklete az elmúlt 3 hónapban nagyon gyakori, kb.4-szer naponta.kb 1 -2 hónapig inkább hasmenése volt, utána vékony csíkokban jött tőle, most átlagos az állaga.Székletét nem mindig érzi,ezért pelenkázni kell.De közérzete,étvágya jó, szinte egész nap üldögél vagy segítséggel sétál.Egyedül nem tud felkelni az ágyból és felállni.Mi gyanakszunk, hogy a bélrendszerében lehet valami.Nagy tortúrának nem akarjuk kitenni a papát, csak tudni szeretnénk, mi lehet a baja és mik a kilátások . JANUÁRI VÉRVÉTELI LELETET MELLÉKELEK.A MÁRCIUSI LELETBEN A VÉRSÜLLYEDÉSE MÁR CSAK 24 . Köszönöm válaszát előre is.

        Dr. Plósz János válasza a hasmenés témában

        A leleteket sajnos nem kaptam meg. De a leírás alapján antibiotikum okozta vastagbélflóra károsodás, vastagbélgyulladás lehetett a háttérben. Javaslom, használjanak pár hétig probiotikumot (akár több különböző félét is kipróbálva). Erre a panaszok rendeződhetnek. Ha nem, széklettenyésztés (clostridium difficile is) elvégzése szükséges.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. április 11., 11:08; Megválaszolva: 2017. április 11., 15:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: