• Mitől lehet? Félálom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Nagyon stresszes vagyok mostanában. Amikor lefekszem aludni és közben gondolok valamire, utána mintha kikapcsolna az agyam tudatos része és utána nem is arra gondolok amire addig gondoltam. Pl amikor lefeküdtem gondolkodtam egy filmen,aztán utána olyan mitha máson gondolkodnék, mintha akkor félálomba kerülnék és akkor már az egyik barátnőm veszekedne valakivel.De mindig valami más. Utána tudom hogy nem is ezen gondolkodtam és felriadok...de mindig ez van. Ez hallucináció vagy csak félálomba merülés? Már nagyon félek hogy mi ez. Nagyon félek,hogy komoly bajom van. Már alig alszom mert rettegek,hogy mi ez.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a hipnagóg tudatállapot témában

        Tisztelt Kérdező, Ez nem hallucináció. Megváltozott / hipnagóg/ tudatállapotban feltódulnak tudattalan tartalmak, ezek zavarhatják meg a nyugalmát. Próbáljon meg elsajátítani valamilyen relaxációs technikát, / pl. autogén tréninget/, és azt alkalmazza elalvás előtt. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. április 10., 12:33; Megválaszolva: 2017. április 10., 12:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: