• Átlátszó Nyálka széklettel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám van, hogy Ir-re szedek merkformint, amit már lecsökkentettünk napi 1re, mert állandóan hasmenésem volt, most inofolic meg az 1 merkforminnal ez elmúlt. Viszont a székletemben nagyon sokszor előfordult ilyen átlátszó nyálka,vagyis a Wc papírn mindig látom .Mitől lehet?? Hasfájás véres széklet nincs, has puffadás csak akkor van ha tejet iszok, de ezt laktózmentes tejjel helyettesítem akkor nincs puffadás se. 26 éves leszek jövő hónapba.Van egy 2,5éves kisfiam, sajnos szülés óta elég sok súlyfeleslegem lett. Családunkba elég sok vastagbél daganatos betegség volt, de én még elég fiatalnak érzem magam hozzá.

        Dr. Plósz János válasza a nyák témában

        A nyák megjelenése a székletben fokozott sejtújraképződésre utal, ha társuló tünet nincs hozzá (fogyás, vérzés, éjszakai ágynyugalmat megzavaró panasz), akkor aggodalomra nincs ok. Érdemes pár hétig probiotikumot használni, azonban ha nem szűnik a jelenség, a családi terheltség illetve nyáktermelő polyp lehetősége miatt érdemes lehet vastagbéltükrözést végeztetni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. április 05., 12:59; Megválaszolva: 2017. április 05., 17:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: