• Hasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Tóth Judit! Hónapok óta vannak hasi panaszaim. Sokszor fáj a vastagbél mikor székelésnél ürül. Most kb. egy hónapja volt nagyon erős köldöktáji hasgörcsök amiket hasmenés és egy éjjel láz kísérte, aztán lehúzódott a fájdalom alul jobb oldalra. Voltam hasi ultrahangon ott nem derült ki semmi. Elmentem nőgyógyászhoz. Mikor megnyomkodta a hasam majd le ugrottam az ágyról úgy fájt. Ő azt gyanítja hogy méh és petefészek gyulladásom van de az ultrahangon ő sem látott semmi bajt. Viszont a hüvelyultrahangnál egy nagy fekete folt volt középen, mikor a méhemet akarta nézni és nem tudta ő sem hogy mi lehet az. Hasi ultrahangnál meg nem látta már a foltot. Adott 10 napos antibiotikumot. Annak már fele elfogyott de ugyan úgy maradt jobb oldalt a fájdalom ami bizonyos testhelyzetben erősödik mint pl. hanyatt fekve kinyújtott láb vagy a bal láb felhúzva és balra ledöntve... ha hirtelen letottyanok egy székre az olyan érzés mintha egy késbe ülnék. Ha megnyomom törléskor az ánuszt akkor fáj a vastagbél belül a hasamban mélyen. És erősebb hasfájás után sokszor hasmenés közeli a székletem és nyálkás. Múlt éjjel pl. nem tudtam elaludni a fájdalomtól és reggelre mintha gennyes takony lett volna a székletemben. Mi lehet ez? Kihez forduljak? Kérhetek ezzel a tünetekkel CT vizsgálatot vagy vastagbéltükrözést? Már 4 rákos beteg volt a családban. Mit tegyek? Olyan mintha a vakbelem fájna de ultrahangon nem láttak semmi gyulladásra utaló elváltozást. Nagyon Köszönöm előre is válaszát! Üdvözlettel P. Judit

        Dr. Tóth Judit válasza a hasi fájdalom témában

        Kedves Judit! Nehéz így találgatni, de sok dolog eszembe jut. Az biztos, hogy így nem maradhat sokáig. Leginkább gyulladás jellege van a dolgoknak, de részletesebb kivizsgálást igényel. Laborvizsgálatokat kellene készíteni, sebészeti konzíliumot kérni. Hasi CT vizsgálat is szóba jöhet. Amennyiben nem egyértelmű a dolog, akár bele is lehet a hasba kukkantani laparoscoppal. Azt javaslom a sürgősségi osztályra menjen be mielőbb.


        Dr. Tóth Judit
        Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus

        Dr. Tóth Judit

        Kérdés: 2017. április 03., 15:28; Megválaszolva: 2017. április 03., 21:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        19.heti terhességi UH placenta érettsége 1. Kell aggódnom?
        Kedves Doktornő! A csatolt lelet alapján kérem mondja meg, hogy jelen pillanatban (a lelet készülésekor) van-e Chlamydia fertőzésem? Tehát, hogy ez valamikor csak volt, vagy jelenleg is van? Egyik orvos szerint nincs, egy másik szerint...