• Terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy barátnőmmel védekezés nélkül szeretkeztünk egy ideig. Nem történt meg, tehát megálltunk és nem volt ejakuláció. Nagyon sok mindent lehet olvasni az előváladékról amiben nem vagyunk biztosak. Ő nem szed semmilyen tablettát. Az aktus a menstruációjának vége után 1 nappal történt. Lehet-e bármitől is tartani? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        Az előváladéktól történő teherbeesés kockázata nem nagy, ugyanakkor megtörténhet, mert a folyadék kis mennyiségben tartalmazhat élő spermiumokat. Az előváladék az a folyadék, amit a férfi teste termel szexuális érintkezés során. A folyadék a húgycsövön át jut a péniszbe, és segít utat törni az ondónak, amely ejakuláció során szabadul fel, és a legnagyobb spermium koncentrációt tartalmazza. A partner ciklusnapja miatt is kicsi az esély a teherbeesésre,az a 12-19 nap között a legnagyobb esélyű.


        Kérdés: 2017. április 01., 20:03; Megválaszolva: 2017. április 01., 22:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: