• Vizes hasmemés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr. Tegnap hasmenésem volt, hirtelen jött elő és elég nagy mennyiségben. Aztán 1 2 óra múlva is rámjött a hasmenés, de már csak véres vizes gennyes valami jött belőlem. Majd ez a mai nap folyamán is ismétlődött egyszer de már kissebb mennyiségben, illetve mikor szellentettem úgy éreztem mintha befolyt volna a nadrágba, de a nadrágba nem ment. Viszont a végbél körül megtöröltem és ott volt ez a véres valami. Házi orvosom szerint bél gyulladás, viszont én félek hogy valami komolyabb gond is lehet. Pl daganat vagy polyp. Eddig rendezett volt a székletem. Ön szerinte mi lehet a gond?

        Dr. Plósz János válasza a hasmenés témában

        Szerintem is fertőző bélhurutja zajlik. Mindenképp érdemes széklettenyésztést végeztetni, Tasectan-t vagy Smectat-t használni és probiotikumot szedni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. március 31., 08:46; Megválaszolva: 2017. március 31., 11:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: