• Májfunkció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Az utolsó laborleletemben a total bilirubin 33.1 umol/l A direkt bilirubin 7,3 umol/l A hssi ultrahang vizsgálati leleten a véleménynél azt írták ,hogy diffuz májlaesio, steatosis hepatis. Hepar nem nagyobb, hifejezett echodus strukturájú. A cholecysta kis űrtartalmú, kőmentes, epetágulat nem látható. Lép nem nagyobb. Viszonylag ritkán iszom alkoholt. Jelenleg kb. havonta 2x, régebben 3x kismennyiségben.(1 korsó sőr vagy 2-3 dl bor) Szedtem tavaly és tavaly előtt körömgombára gyógyszert kúraszerűen, amire a gyógyszerészhölgy azt mondta hogy olyan erős,mint egy "lórugás" Néha amikor zsírosabb étel eszem előfordul, hogy rosszul leszek, de ez Bilagittal megelőzhető. Erős, furcsa nyomás és fájdalom érzés a gyomorszájból kiindulva 20-30percen át tartott. Azt szeretném kérdezni, hogy a leletek alapján indokolt-e további vizsgálat és, ha igen micsoda? Tisztelettel

        Dr. Plósz János válasza a steatosis hepatis témában

        A laborlelet miatt nem kell aggódnia, ez még a gombaellenes kezelés maradványa is lehet. Az ultrahang által leírt kép a máj fokozott zsír-raktározására utal, emiatt rendszeres intenzív testmozgás, a kalória és zsírbevitel csökkentése javasolt, ezzel együtt a panaszok is megszűnhetnek.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. március 28., 16:48; Megválaszolva: 2017. március 28., 18:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: