• szövettani eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!Állandó gyomorfájás miatt gyomortükrözésen voltam!Vettek szövettant és ennek az eredménye a következő A metszetekben több gyomor corpus tipusú nyálkahártya részlet látható ezekben interstilialisan minimális idült lobosodás jött létre a végén a diagnozishoz még az van irva hogy foveolaris hyperplasia alakult ki szeretném tudni mit jelent ez és hogy mi a teendő?Köszönettel

        Dr. Plósz János válasza a foveolaris hyperplasia témában

        A foveolaris hyperplasia a gyomormirigyek túlnövekedését jelenti, ennek oka a gyulladás, de savcsökkentő terápia következménye is lehet. Ha a minta alapján helicobacter fertőzése nincs, akkor savcsökkentő kezelés, gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása javasolt.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2017. március 27., 19:51; Megválaszolva: 2017. március 28., 17:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        19.heti terhességi UH placenta érettsége 1. Kell aggódnom?