• Cavernoma eltávolítása után 1 hónappal ....

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr! Az év elején egy súlyos epilepsziás roham után kórházba kerültem. Az epilepsziát kiváltó ok nem volt ismeretlen mert 3 évvel ezelőtt egy bal frontális agyi érdaganatot diagnosztizáltak. Ennek eltávolítása 2017.02.04-én megtörtént. A műtét után 4 nappal már hazaengedtek, azonban rá egy hétre egyre erősödő fejfájások indultak majd beszéd és memória zavar lépett fel.Egy újabb ct-vizsgálat kimutatta, hogy a műtét helyén tályog keletkezett amit aznap le is szívtak a mintát pedig tenyésztésre küldték. Ezt követően 2 hetes intravénás antibiotikumos kezelést írtak elő (Vancocyn, rocephin, klion) . A tenyésztés a leszívástól számítva 7 napra lett meg (Finegoldia magna). Mivel addig nem tudták milyen baktérium okozta a tályogot az addigi egy hetet semmisnek véve már célirányosan kaptam a gyógyszert két hétig (iv. Meronem, p.os Dalacin). A három hét elteltével haza engedtek de közben a kezelő orvosom elutazott így a nagy fejetlenségbe "gazdátlanul" maradtam. A zárójelentésre semmilyen gyógyszeres kezelést nem írtak csak az epilepsziára kapott Levetriacetam-ot (2x1000). Mivel ezt furcsának véltem rákérdeztem egy doktornál aki szerint nem kell már szednem. Sajnos azon a hétvégén már újra láz és fejfájás gyötört. Betelefonáltam és közölték, hogy tévedés történt mert a Dalacint 6-hétig szednem kell még. Ma újabb kontrol vizsgálaton voltam ahol elmondtam, hogy a fejem a seb helyén még mindig fáj és bizsereg erősen néha kiterjedtebben is érzem mintha erős égető nyomás lenne rajta (ezt nehéz megfogalmaznom) mindezt hőemelkedés kíséri. További 5 hetes (4x1) dalacin kúrát javasoltak és napi egy Furont. Kérdésem : normális e ez így hogy ennyi antibiotikum után még mindig fáj az érintett rész ? Normális e , hogy még mindig gyulladásos a terület ? Normális e , hogy mindezt nagyjából folyamatos hőemelkedés kíséri ? Mikor lesz ennek vége ???? Valóban ennyi időbe telik egy ilyen gyógyulás ? Kezdek aggódni mivel fiatal erős szervezet lévén azt mondták, hogy a műtét probléma mentes lesz ..... ennek ellenére még lassan 2 hónap elteltével is gondok vannak :( Köszönettel: József

        Dr. Kerekes Éva válasza a agytályog témában

        tisztelt Érdeklődő! Őszintén sajnálom, hogy még nem épült fel, de minden műtétnek, főleg az agyi műtéteknek bizony vannak szövődményei. Biztos vagyok benne, nem úgy mondták Önnek, hogy a műtét biztosan problémamentes lesz, hanem részletesen tájékoztatták arrol is, hogy milyen szövődmények fordulnak elő milyen gyakorisággal. A műtét előtt legtöbbször a beteg irásban is megkapja a lehetséges szövődmények leirását, és aláirja, hogy ezt elolvasta . Az érintett rész, a seb sokági fájhat, mindenkinek egyéni , hogy meddig, ez a lelki állapottol is függ, de minden nyilt műtét után a beteget 6 hétig fekvőbetegként kezeljük, ennyi idő biztosan kell. Remélem, a Dalacin kúra elősegiti a seb gyogyulását . Teljes felépülést kivánok.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2017. március 20., 20:12; Megválaszolva: 2017. április 07., 23:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: